2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Riquelme utolsó esélye

Utolsó esély kínálkozik a pekingi olimpián Juan Roman Riquelmének, az argentin futballcsapat kapitányának, hogy igazi nemzetközi karriert fusson be, miután sem az európai klubcsapatokban, sem pedig a válogatottban eddig nem tudott igazán maradandót alkotn
2008. augusztus 15. péntek 14:15 - Hírextra
"Az olimpia számomra azért különleges, mert ez az első olimpiám és az egyetlen olyan torna, amelyen még nem vettem részt" - mondta a kiváló támadó középpályás. Riquelme szerint nehéz lesz megnyerni az aranyérmet, mert Argentínától, mint címvédőtől, többet várnak, mint egyszerű győzelmet. És természetesen a 30 éves csapatkapitánytól is.

Riquelme és a kék-fehér csíkos válogatott kapcsolata meglehetősen viharos, különösen a 2006-os világbajnokság óta, ahol az argentinok a negyeddöntőben 11-esekkel kaptak ki a németektől. A csapatot ért kritikákból jócskán kijutott neki, olyannyira, hogy egy időre le is mondta a válogatottságot. Az őt ért támadásokba édesanyja valósággal belebetegedett.

Amikor 2007-ben visszatért a csapatba, döntőbe vezette a Venezuelában rendezett Amerika Kupán, de a fináléban végül az argentinok simán kikaptak a braziloktól. Lassúsága és a nagy tornákon nyújtott gyenge teljesítménye állandóan visszatérő téma a sajtóban. Nem könnyű a kék-fehéreknél azt a 10-es számú mezt viselni, amely egykor Maradonáé volt. A körülötte zajló viták lassan Riquelme-pártiakra és Riquelme-ellenesekre osztották az argentinokat.

Klubpályafutása kudarccal végződött mind a Barcelonánál, mind a Villarealnál. Valójában csak szíve csapatával, a Boca Juniorsszal képes tartósan csillogó teljesítményre: velük három bajnokságot, három Libertadores Kupát és egy Interkontinentális Kupát nyert.

E fiatal csapat élén, amelyben számos sztár és nagy reménység játszik (Messi, Mascherano, Agüero, Gago, Lavezzi), itt van Riquelme számára egy újabb - talán az utolsó - lehetőség, hogy kibéküljön Argentína másik felével.

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását