2024. április 27. - Zita

A Fidesz a felelős gyöngyösi beruházás leállításáért

Az MSZP a Fideszt és Orbán Viktort tartja felelősnek, amiért az indiai Apollo Tyres gumivállalat visszavonta gyöngyösi beruházását - erről Podolák György szocialista politikus beszélt pénteki sajtótájékoztatóján.
2008. augusztus 15. péntek 12:45 - Hírextra
Podolák György Gyöngyössel, Heves megyével és az egész országgal szembeni "szabotázsakciónak" tartja az ügyet, amelyért szerinte a Fidesz a felelős.

Mint mondta, azzal, hogy a gyöngyösi Fidesz népszavazást indított a beruházás ellen, illetve korábban leszavazta, hogy a vállalat területet vásárolhasson az ipari parkban, olyan politikai hangulatot teremtett, amely projekt leállítására kényszerítette az indiai vállalkozót.

Podolák György az MTI kérdésére azt mondta: komolytalannak tartja azokat a környezetvédelmi aggályokat, amelyekre a gyöngyösi Fidesz hivatkozik, szerinte egyértelműen politikai ügyről van szó.

A szocialista politikus szerint ugyanis nyilvánvaló, hogy ezekről a kérdésekről nem a gyöngyösi Fidesz döntött, hanem Orbán Viktor ártó, beruházásellenes politikája áll a háttérben.
"A Fidesz máris foghatja magát, és kimatricázhatja Gyöngyösön, hogy Orbán Viktor a hibás" - tette hozzá a képviselő utalva arra, hogy a Fidelitas nemrég "Gyurcsány a hibás" címmel indított kampányt.

Podolák György kijelentette: "soha még politikus nem ártott annyit Magyarországnak, mint Orbán Viktor. (...) Ő az a politikus, aki saját fészkébe is belepiszkít, ha nem az ő szája íze szerint történnek a dolgok, csak a bosszú számít, kerül, amibe kerül, a számlát nem ő fizeti, hanem Magyarország 3.200 települése, 10 millió embere, és sok ezer vállalkozás" - fogalmazott a politikus, aki arról is beszélt, hogy a Fidesz elnöke kormányon és ellenzékben számtalanszor tett az országnak ártó kijelentéseket.

Az MSZP-s képviselő hangsúlyozta, hogy az indiai gumivállalat beruházása közvetlenül 900 új munkahelyet, beszállítókkal együtt 2.500-3.000-et, és első lépésben 50 millió eurós beruházást jelentett volna. Hozzátette: álságos és ártalmas a Fidesz politikája, hiszen miközben folyamatosan a munkahelyteremtésről beszélnek, jól tudják, hogy minél több beruházás valósul meg Magyarországon, annál kisebb tere lesz a válságpolitizálásnak.

Podolák György elmondta: azt még nem lehet tudni, hogy Magyarország végleg elesett-e a beruházástól. Kérdésre válaszolva hozzátette: a kormánynak abban van felelőssége, hogy megteremtse a feltételeket, hogy egy másik megyében újrainduljon a beruházás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását