2024. május 21. - Konstantin

Levélváltás a népszavazásról

Nyílt levélben hívta fel Debrecen és Hajdú-Bihar fideszes vezetőinek a figyelmét a kiegyensúlyozott helyi tájékoztatásra a március 9-i népszavazással kapcsolatban Gadus István, az SZDSZ Hajdú-Bihar megyei elnöke hétfőn.
2008. február 11. hétfő 21:14 - Hírextra

A Kósa Lajosnak és Rácz Róbertnek címzett, az MTI-hez is eljuttatott nyílt levélben Gadus István leszögezte: a népszavazási kampányban pártja határozottan képviseli, hogy mindhárom kérdésre nemet kell mondani, leszámolva a szocializmus hamis ingyenességének illúziójával.
Gadus István megjegyezte: a népszavazásról szeretnének értelmes, tartalmas szakmai vitát folytatni az elkövetkező hetekben, de erre szinte semmi lehetőségük nincs, mert "a fideszes vezetésű város és megye médiabirodalma akadályozza ezt".

"Az ingyenesen terjesztett hetilapok, a városi televízió - amelyekre évente összességében több mint 300 millió forint közpénzt költenek a testületek - súlyosan elfogult véleményeket közvetítenek a város és a megye lakóinak" - olvasható a nyílt levélben.

Az SZDSZ ezért felszólítja Debrecen és Hajdú-Bihar fideszes vezetését, hogy "saját médiumaikban függesszék fel az üres, egyoldalú, közpénzből folytatott propagandát!".

"A népszavazási kampány idejére legalább a pártatlanság és esélyegyenlőség legyen a szervező erő az önkormányzati médiában a nemek és igenek párharcában" - zárul az SZDSZ hajdú-bihari elnökének nyílt levele.

Kósa Lajos és Rácz Róbert az MTI-hez is eljuttatott válaszlevelében "arcátlannak és felháborítónak" nevezte Gadus István nyílt levelét.

"Arcátlannak tartjuk, hogy a társadalmi szolidaritás elvén alapuló egészségügy megóvásáról és az oktatáshoz való szabad hozzáférésről szóló népszavazást - két, minden magyar állampolgár életét hosszú távon alapvetően befolyásoló kérdésről való véleménynyilvánítást - gusztustalan propagandacélzattal bármilyen formában a szocializmushoz méri".

A fideszes vezetők felháborítónak tartják, hogy "éppen a kormánykoalíció kisebbik pártjának egyik képviselője szónokol arról, mennyire aggályos a közpénzek felhasználása a népszavazási kampányban".

Nyílt levelük szerint csak az SZDSZ által vezetett Egészségügyi Minisztérium több száz millió forintot szán egy olyan döntés népszerűsítésére, melyre a kormánykoalíció pártjainak a magyar választópolgárok semmiféle felhatalmazást nem adtak".

Kósa Lajos és Rácz Róbert meggyőződésének adott hangot, miszerint "Debrecen polgárai számára mint korábban is, most is biztosított a vélemények mérlegelésének és a szabad választásnak a lehetősége.

"Biztosak vagyunk benne - amint azt az SZDSZ-ről és politikájáról alkotott korábbi véleményükkel ezt már többször is kifejezték -, hogy a március 9-én esedékes népszavazáson is bölcsen fognak dönteni, és igennel szavaznak a feltett három kérdésre" - zárul Kósa Lajos és Rácz Róbert válaszlevele.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását