2024. április 26. - Ervin

Társadalmi párbeszéd az egészségügyről

A kormányzat szeptember elején konferencián értékeli az egészségügy megújítására meghirdetett Biztonság és Partnerség vitaanyag társadalmi párbeszédének eredményeit - közölte Kökény Mihály, az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának MSZP-s elnöke csütörtö
2008. augusztus 14. csütörtök 21:30 - Hírextra
A vitaanyag célja, hogy az egészségügy hatékonyabban hasznosítsa a betegellátásban és a társadalombiztosításban rendelkezésre álló forrásokat - mondta a politikus.Hozzátette: a társadalmi párbeszéd alapszakaszában megtárgyalja a vitaanyagot a Nemzeti Egészségügyi Tanács és az Országos Érdekegyeztető Tanács is.

Kökény Mihály az egészségügyben elért eredményeket sorolva elmondta, hogy a napokban született döntés a kistérségi járóbeteg-központok hálózatának kiépítéséről. A következő időszakban kiépül a regionális onkológiai hálózat, többletforrásokhoz jutnak a helyi egészségügyi ellátórendszer fejlesztésére a kistelepülések, illetve a várólisták csökkentése érdekében a súlyponti kórházak. Összességében, mintegy 20 fejlesztési program valósul meg 2010-ig.

Azt várják az ellenzéktől, hogy amennyiben nem értenek egyet a kormány intézkedéseivel, ne csak bírálják azokat, hanem mondják is meg, hogy mit kellene tenni - mondta.

Az egri kórházban történteket úgy kommentálta, hogy a pártpolitikának nincs helye a betegellátásban. Mindehhez Sós Tamás, a hevesi megyegyűlés szocialista elnöke hozzáfűzte: a vagyonkezelést 20 évre elnyert HospInvest immár rendelkezik a működtetéshez szükséges személyi állománnyal.

Annak kapcsán, hogy 150-ből 120 orvos úgy nyilatkozott, nem kíván szerződni a HospInvesttel, hangsúlyozta: azt szeretnék, hogy a jelenlegi orvosok folytassák a tevékenységüket és ne máshonnan kelljen pótolni a szakembergárdát.

Deák Gábor, a HospInvest alelnöke korábban bejelentette, hogy az 1200 aktív dolgozó közül immár 721-en kötöttek szerződést a HospInvesttel, illetve a toborzás nyomán 150 szakember jelentkezett az egri munkahelyekre.

Hiesz György, Gyöngyös polgármestere a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a gyöngyösi kórházat is működtető HospInvest eddig maradéktalanul eleget tett a szerződésben vállalt feltételeknek.

Arról is beszámolt, hogy a tervek szerint a mátraházai Állami Gyógyintézet aktív ágyai, a szaktárcával és a Debreceni Egyetemmel történt egyeztetés nyomán átkerülnek a gyöngyösi kórházba és az intézmény a továbbiakban rehabilitációs funkciót lát el a Debreceni Egyetem működtetésében.

Ugyanakkor a kékestetői szanatórium gyógyturisztikai célokat szolgálna a jövőben - mondta Hiesz György.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását