2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Sólyom álláspontot alakítgat

Sólyom László hamarosan kialakítja álláspontját Ivan Gasparovic szlovák államfő javaslatával kapcsolatban, amelynek célja a szlovák-magyar viszony rendezése - mondta Kumin Ferenc, a Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetője kedden az MTI-nek.
2008. november 11. kedd 21:55 - Hírextra
Az MTI azzal összefüggésben kérdezte a főosztályvezetőt, hogy Ivan Gasparovic keddi, lengyelországi látogatásán találkozót javasolt Sólyom László köztársasági elnökkel a szlovák-magyar kapcsolatok ügyében. A magyar államfő is részt vett a függetlenség napja alkalmából rendezett központi varsói ünnepségeken, előzőleg pedig a délkelet-lengyelországi Jaroslawban felavatta a lengyel-magyar barátság emlékművét.

Lengyelországban idén ünneplik a függetlenség visszaszerzésének 90. évfordulóját, ebből az alkalomból Varsóban nagyszabású ünnepségeket rendeztek. A rendezvényekre magas szintű küldöttségek érkeztek Európából és máshonnan.

Kumin Ferenc a távirati irodának elmondta, hogy a szlovák államfő egy dokumentumot is átadott Varsóban Sólyom Lászlónak, aki ezt tanulmányozni fogja.

Marek Trubac, a szlovák államfő szóvivője szerint Ivan Gasparovic a szlovák-magyar államfői találkozóval azt szeretné elérni, hogy közösen ítéljék el a szélsőségességet a Duna mindkét oldalán, s együttműködésre és megértésre szólított fel a két nemzet közötti kapcsolatok javításáért.

A szóvivő hozzátette: a két elnök folytathatná azt a két évvel ezelőtti együttműködést, amikor közösen látogatták meg a piliscsabai és besztercebányai egyetemet. Trubac szerint azt a találkozót is a szlovák elnök kezdeményezte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását