2024. április 27. - Zita

Poszthumusz Oscar?

Oscar-díjat adnának a filmkritikusok a januárban elhunyt Heath Ledger ausztrál színésznek utolsó szerepéért, az új Batman-filmben, a The Dark Knight-ban alakított Jokerért. A színészé állítólag fölülmúlja Jack Nicholson 1989-es alakítását is.
2008. július 4. péntek 11:18 - Hírextra
A filmkritikusok máris Oscar-díjjal jutalmaznák Heath Ledgert utolsó, a The Dark Knight című Batman-filmben játszott szerepéért. A 28 éves ausztrál színész januárban hunyt el. A Batman-film itthon nyáron kerül a mozikba.

Az első kritikák Ledger legjobb alakításának nevezik Jokert. A Rolling Stone kritikusa, Peter Travers szerint Ledger "olyan őrülten, ragyogóan brilliáns", mint a Joker maga. "Ha van egy mozgalom, ami poszthumusz Oscart adna neki, akárcsak Peter Finch az 1976-os Networkért, én belépek" - mondta.

Jack Nicholson érthető, vicces Jokerével szemben, amelyet Tim Burton 1989-es Batmanjében alakított, Ledger sötét szerepet formált meg.

A Sun szerint Ledger "lenyúlta a filmet", azaz a mozi csupán róla szól. "Felvillanyozó alakításával a legaljasabb, legfenyegetőbb karaktert formálta meg Hannibal Lecter óta" - írták.

Heath Ledger a Tíz dolog, amit utálok benned tinisztár-karaktere után Mel Gibson fiát alakította A hazafiban. Szerepelt a Szörnyek keringőjében, a Casanovában és a Grimmben is.

A Brokeback Mountainben meleg cowboyt játszott., az I'm Not There című moziban pedig Bob Dylant alakította (pontosabban egy Bob Dylant a hat közül). A Dark Knight után még belekezdett Terry Gilliammel az Imaginarium of Doctor Parnassusba, de ez a munkája befejezetlen maradt.
Forrás: InfoRádió
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását