2024. április 29. - Péter

Vizsgálat a verekedésbe fulladt cserszegtomaji fesztivál miatt

Két helybéli fiatal ellen garázdaság, egy nagykanizsai társuk ügyében pedig rendzavarás miatt indítottak vizsgálatot a keszthelyi rendőrök, miután a hét végén verekedésbe fulladt és megszakadt Cserszegtomajon az ott zajló punk-rock fesztivál; az eljárás a
2008. augusztus 13. szerda 13:38 - Hírextra
Süliné Elekes Éva, a cserszegtomaji ifjúsági klub vezetője, a félbeszakított fesztivál egyik szervezője a pénteken éjszaka történtekről az MTI-nek elmondta, hogy este 25-30 fős társaság jelent meg a középiskolás fiatalok által már harmadszor szervezett rendezvényen. A fiatalok hangoskodva érkeztek, később még többen csatlakoztak hozzájuk, majd verekedni kezdtek.
"Megpróbáltunk teljesen normálisan viselkedni velük, megkínáltuk őket gulyással, üdítővel őket, hogy ha már itt vannak, próbálják meg jól érezni magukat" - tette hozzá a szervező, hogy miként akarták elkerülni a készülődő atrocitást.

Különösebb biztonsági előkészületeket nem tettek, mert korábban semmiféle rossz tapasztalatuk nem volt. "Főleg nem voltunk felkészülve arra, hogy baseball-ütővel elkezd valaki verekedni."
Süliné Lelkes Éva elmondta, hogy a verekedés kitörése miatt úgy döntöttek: nem folytatják a fesztivált, mert nem tudják garantálni a biztonságot.

Hozzátette, hogy tudomása szerint senki nem került kórházba.
Arra kérdésre, hogy folytatni kívánják-e jövőre a fesztiválsorozatot, úgy válaszolt: a szándékuk megvan, de a képviselő-testületnek kell döntenie arról, hogy lesz-e folytatás. Szerinte nem szabad hagyni, hogy megfélemlítsenek bárkit is.

A cserszegtomaji Polai Dávid ellen garázdaság miatt indult vizsgálat, de szerinte a szervezők kezdtek verekedni. Az MTI-nek azt mondta, hogy először csak hárman-négyen mentek oda egy Árpád-sávos zászlóval, amikor egy "antifasiszta pólóban lévő rendező azt mondta, hogy rosszul fogunk járni, ha itt maradunk".

Utána többen is csatlakoztak hozzájuk, akik közül néhányukat látásból ismert csak. Úgy fogalmazott, hogy baseball-ütővel a kezében "egy diszkós szólt be, hogy takarodjunk el innen, mert összever bennünket", hozzátéve, hogy a szervezők kezdtek el ütni.

Kedden sajtótájékoztatót tartott a Jobbik zalaegerszegi szervezete a történtek kapcsán. Pete Róbert, a Jobbik zalaegerszegi elnöke az MTI-nek azt mondta: nem voltak a cserszegtomaji fesztiválon sem jobbikos, sem Magyar Gárda tagok, mégis szükségesnek érezte, hogy megszólaljon ebben az ügyben, mert "elkeserít minket, hogy ha megjelenik valahol egy ősi magyar jelkép, akkor ott rögtön feszültség keletkezhet".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását