2024. április 29. - Péter

Mincza-Nébald Ildikó nem jutott döntőbe

Mincza-Nébald Ildikó nem jutott döntőbe a női párbajtőrözők között a pekingi olimpián.
2008. augusztus 13. szerda 13:47 - Hírextra
Az egyéniben 1999-ben vb-harmadik, 1997-ben és 2001-ben Európa-bajnok, négy éve, Athénban negyedik helyezett magyar vívónak az aktuális világranglista második helyezettje jutott ellenfélül az elődöntős programban. A közelmúlt eredményei alapján Branza számított esélyesebbnek, a nap során mutatott küzdőszelleme - és korántsem mellesleg nagy rutinja - alapján azonban a magyar párbajtőröző sikere sem volt elképzelhetetlen, sőt. A helyi idő szerint esti programra a magyar tábor azzal a reménnyel érkezett a csarnokba, hogy talán most valami igazán nagy eredménynek örülhet...

Az asszó rendkívül kiegyenlített küzdelmet hozott, mindkét vívó nagyon koncentráltan küzdött, igyekezve akciókat kezdeményezni és tusokat adni. Egynél nagyobb különbséggel egyikük sem vezetett, hol itt, hol ott volt az előny. Az első három perc után 5-6 állt a táblán, a második szakasz végén 13-13, és akkor már érződött, hogy nagyon kicsin múlik majd, melyikük győz. A következő akciónál, amikor egymásnak ugrottak, az ismételt szúrásokat lezárva a zöld lámpa gyulladt fel, ami Mincza-Nébald pontját jelentette volna, a mérkőzésvezető azonban nem adta meg, talán azért, mert Állj! vezényszó után született. Ezt mindenesetre nem lehetett hallani. Az asszó folytatódott, mégpedig egy együttes szúrással, az izgalmak fokozódtak, de Branza a legrosszabbkor pontosan szúrt, s ezzel ő jutott döntőbe, a magyar tábor pedig csalódottan vette tudomásul, hogy megint elúszott egy aranyesély.

Eredmények:
a 32 között:
Szász Emese-Hadia Bentaleb (algériai) 15-4
Mincza-Nébald Ildikó-Jeung Csuj Ling (hongkongi) 15-11
a 16 között:
Ljubov Sutova (orosz)-Szász 15-12
Mincza-Nébald - Sherraine Schalm (kanadai) 15-13
a negyeddöntőben:
Britta Heidemann (német)-Emma Samuelsson (svéd) 15-10
Li Na (kínai)-Laura Flessel-Colovic (francia) 15-10
Mincza-Nébald-Imke Duplitzer (német) 15-11
Ana Maria Branza (román)-Sutova 15-13
az elődöntőben:
Heidemann-Li 15-13
Branza - Mincza-Nébald 15-14

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását