2024. május 16. - Mózes, Botond

Hollandia-Franciaország: 4-1

Hollandia 4-1-re legyőzte a vb-ezüstérmes Franciaországot a labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának 2. fordulójában, ezzel - Portugália és Horvátország után harmadikként - első helyen jutott a negyeddöntőbe a kvartettjéből.
2008. június 13. péntek 22:44 - Hírextra
A győzelemmel Hollandia első lett az Eb halálcsoportjának titulált kvartettjében, míg az utolsó körben találkozó olasz és francia gárda közül a győztes is csak akkor juthat tovább, ha Románia nem nyer a két évvel ezelőtti vb-döntősöket egyaránt három góllal, játszi könnyedséggel elintéző hollandok ellen.

C csoport, 2. forduló:

Hollandia-Franciaország 4-1 (1-0)

Bern, 31 ezer néző, v.: Herbert Fandel (német)

gólszerző: Kuyt (10.), van Persie (59.), Robben (72.), Sneijder (92.), illetve Henry (71.)

sárga lap: Ooijer (52.), illetve Makelele (32.), Toulalan (82.)

Hollandia:

Edwin van der Sar - Khalid Boulahrouz, Andre Ooijer, Joris Mathijsen, Giovanni van Bronckhorst - Nigel de Jong, Orlando Engelaar (Arjen Robben, a szünetben)- Dirk Kuyt (Robin van Persie, 55.), Rafael van der Vaart (Wilfred Bouma, 78.), Wesley Sneijder - Ruud van Nistelrooy

Franciaország:

Gregory Coupet - Willy Sagnol, Lilian Thuram, William Gallas, Patrice Evra - Claude Makelele, Jeremy Toulalan - Sidney Govou (Nicolas Anelka, 75.), Franck Ribery, Florent Malouda (Bafétimbi Gomis, 60.) - Thierry Henry

I félidő:

10. perc: van der Vaart jobb oldali szöglete után Malouda mellől Kuyt 3 méterről fejelte a labdát a keresztléc alá (1-0).

II. félidő:

59. perc: Robben viharzott el a bal szélen, majd középre adásából van Persie lőtt kapura 7 méterről, Coupet csak beleérni tudott a labdába, menteni már nem (2-0).

71. perc: Sagnol futott el a jobb szélen, középre adása után a Mathijsent megelőző Henry pördítette a labdát a jobb alsó sarokba (2-1).

72. perc: Robben ment el a bal oldalon, kicselezte Thuramot, majd kiszorított helyzetből a rövid felsőbe bombázott (3-1).

92. perc: Sneijder fordult a kapuval szembe, majd 18 méterről a keresztléc segítségével kilőtte a jobb felső sarkot (4-1).

A mérkőzés elején azt a holland csapatot láthatta a publikum, amely hétfőn leiskolázta a világbajnok olasz gárdát, s ennek megfelelően igen hamar a vb-döntős franciák ellen is vezetést szerzett. A gól után nem sokkal azonban talán kissé túlzottan is megnyugodtak van Basten tanítványai, így az addig kontrákra játszó riválisuk fokozatosan egyre nagyobb fölénybe került, melynek következtében van der Sarnak egyre több dolga akadt, de a szünetig rendre menteni tudott.

A folytatásban sem változott a játék képe: a franciák jelentős kockázatot vállalva támadtak, azonban a holland ellentámadások rendkívül veszélyesek voltak. Egy kontrából aztán sikerült is megduplázniuk az előnyüket. Henry ugyan - némileg váratlanul - szépített, de öröme nem tartott sokáig, hiszen egy perccel később a sziporkázó hollandok máris válaszoltak, a ráadásban pedig Sneijder is betalált.

A narancsmezesek ilyen arányban is megérdemelten nyertek, ezzel négy nap alatt a vb-győztes és a vb-ezüstérmes gárdát is három góllal "intézték el".

korábban:

Olaszország-Románia 1-1 (0-0)

1. forduló:

Románia-Franciaország 0-0
Hollandia-Olaszország 3-0 (2-0)

További program:

3. forduló (kedd):

Franciaország-Olaszország, Zürich 20:45 ó
Hollandia-Románia, Bern 20:45

A csoport állása:
1. Hollandia 2 2 - - 7-1 6 pont
2. Románia 2 - 2 - 1-1 2
3. Franciaország 2 - 1 1 1-4 1
Olaszország 2 - 1 1 1-4 1
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását