2024. április 26. - Ervin

Veterán zenész nem vén zenész

A halál torkából tért vissza, azóta viszont a színpadon van. Azóta zenélnek, számokat írnak, s nem sokára itt az új DVD! A Pont FM 88.1 Rocközön című műsorának vendégét, Zeffer Andrást, a Mobilmánia egyik frontemberét Hartmann Zoltán kérdezte.
2008. augusztus 12. kedd 19:25 - Kőrösi Viktor Dávid
Zeffer András énekes-billentyűst az elmúlt két évben akkor láttam először, amikor a P. Mobil legutóbb összeállt Tunyogi Péterrel, s felléptek az egyik pesti szórakozóhelyen. Schuster Lóránt felszólította a színpadra, azt az embert, aki a legmesszebbről érkezett: a halál torkából. A rákot éppen csak legyőzve, még egy vékony, törékeny embernek tűnt.

Következő alkalommal, a RockArénában már nem csak lestem: a Fél négy lesz 10 perc múlva című nótát már egy energikus, jó kondiban fellépő Zeffer énekelte az orrom előtt, ami, szó se róla, szívmelengető látvány volt. A Pont FM 88.1 Rocközön című műsorában Hartmann Zoltán vendége, Zeffer András most is kiváló kondiban van, még mindig kiváló a hangja, s két-három hét múlva érkezik az új DVD!

30 év néz le

Tudja-e a kedves Olvasó, hogy milyen az, amikor 30 év egyszerre néz vissza a színpadról? Ha nem, akkor el kell menni a Mobilmánia bármelyik koncertjére, s meghallgatni Vikidál Gyulát, Tunyogi Pétert, Zeffer Andrást, Rudán Joe-t és Kékesi Bajnok Lászlót – mondta Zeffer. Az pedig, hogy kis klubban, vagy több ezres közönség előtt játszanak a „jó értelemben vett veteránok”, igazából mindegy, a különbség Zeffer szerint minimális; a lényeg, hogy a hozzáállás ugyanaz, mindent a lehető legjobban kell eljátszani. A minimális különbséget a látvány adja, nyilván szűkebb lehetőség van a felszerelés alkalmazására kis helyeken.

Veterán zenész azonban nem vén zenész. A székelyföldi Zeteváralján augusztus 8-án, festői környezetben lép fel a Mobilmánia, várhatóan nézők ezrei előtt, másnap pedig már az Agárdi Popstrandon koncerteznek. Mindez azt jelenti, hogy másnap, azaz 9-én délután egykor érkezik a banda Pestre, 6-kor pedig már Agárdon kell beállniuk. Ez szép adag energiát igényel, és nyilvánvalóan a zene szeretetét. Szeretet nélkül lehet valamit odaadóan csinálni? Na ugye, hogy nem…

A szeretet ereje

A szeretet Zeffer életében egyébként is meghatározó, mert – mind mondta – őt a zenebarátok szeretete hozta ki a kórházból, s rengeteg erőt ad minden másra. A székelyföldi koncertet egyébként nagyon nehéz volt leszervezni – mondta Zeffer –, hiszen a szállítás és az utazás nagyon körülményes – de sikerült, s ez a lényeg. A zenészek repülővel érkeznek Marosvásárhelyre, ahonnan továbbmennek a koncert helyszínére, ugyanakkor a felszerelés eljuttatását is meg kellett oldani. Őket a szeretet vitte ki Székelyföldre, s már alig várja, hogy magához ölelje a székely közönséget. Önös cél nincs, pénzről nem esett szó, arról viszont igen, hogy érezze jól magát mindenki: a közönség és a zenészek is, találjanak egymásra a generációk, s közösen legyen részük egy felejthetetlen élményben. A szituáció adott. Székelyek! Augusztus 8, Zeteváralja!

A Pont FM 88.1 hallgatói egy rocktörténeti kuriózumnak is fültanúi lehettek. Első alkalommal lehetett rádióban hallani a Kötéltánc című nótát, ami a Journey All the way című dalának a feldolgozása. A napokban kapták meg a szabadalmi engedélyt a szám eljátszására, így már szólhat a Rádióban is. Ez a zenészeknek is nagy megkönnyebbülés, ugyanis a szám szerepel a megjelenő DVD-n, amit viszont addig nem lehetett volna kiadni, amíg nincs meg az engedély. Az engedély pedig megérkezett, a DVD immáron a boltokba kerülhet, ráadásul Neal Schon, a Journey gitárosa személyen köszönte meg levélben Zefferéknek a kiváló munkát.

Infók

A Mobilmánia koncertjei, s egyéb infók (például a rövidesen megjelenő DVD-ről) megtalálhatóak a zenekar honlapján: http://www.mobilmania.rockband.hu/.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását