2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Maiden láz a Szigeten

Kedd kora estére a Szigetet kis túlzással irányításuk alá vonták az Iron Maiden fanatikusai. A fesztiválon gyakorlatilag egy lépést sem lehet tenni a nélkül, hogy ne a brit metálbanda pólójába öltözött rajongókba ütköznénk.
2008. augusztus 12. kedd 20:10 - Hírextra
A rendezvény nulladik napjára, habár még folyamatosan érkeznek az újabb és újabb heti- és napijegyes látogatók, a nagy sátorverések időszaka gyakorlatilag befejeződött.

Az útvonalakat, illetve az összes szabad területet az elmúlt 16 évben megszokott módon sátorerdő szegélyezi, és mi sem mutatja jobban, hogy a szigetelők belakták a rendezvény helyszínét: a lopásokra való figyelmeztetések ellenére már a nulladik napon kint száradnak a törölközők és ruhák a sátrak közé kifeszített zsinórokon.

Teljes gőzzel üzemelnek a sörözők és az étkezdék, a gyors közvélemény-kutatás szerint a legnagyobb sláger az egyik sörgyártó hat decis pohárba csapolt itala.

Az Iron Maiden-rajongók, magyarok és külföldiek egyaránt szó szerint megszállták a Szigetet. A 33 éve folyamatosan zenélő banda gyakorlatilag nem tudott olyan lemezt kiadni vagy olyan eseményen fellépni, amely ne köszönne vissza valamelyik fanatikus fekete pólójáról: szemre saccolva a legnépszerűbb holtversenyben a The Trooper és a Fear of the Dark. A fellépésnek helyet adó Nagyszínpad előtt már kora délután gyülekezett két-háromszáz igazi Maiden-fanatikus, hogy az első sorokból tombolhassák végig a koncertet.

A szemmel látható Maiden-rajongói fölény ellenére sem mindenki a brit metál klasszikusaiért költözött ki, a 19 éves Petrovits Brigitta gyakorlatilag már megszokásból jár a Szigetre. Az MTI tudósítójának elmondta, hogy hároméves korában édesanyja a legelső fesztiválra kihozta és azóta egyetlen egy napot sem mulasztott. Hozzátette, hogy őt leginkább a Leningrad nevű orosz ska zenekar szerdai fellépése vonzza.

Vele ellentétben a 24 éves Tardy Tamás először jár a Szigeten, ráadásul erre egy müncheni barátja beszélte rá. A fiatalembernek nagyon tetszik a rendezvény, amit "hatalmas bulinak" nevezett, csupán azt fájlalja, hogy tűzzsonglőrként nem hozhatta magával a produkciója bemutatásához szükséges tárgyakat, mert félt, hogy a bejáratnál elkobozzák. Wolf Tamás tíz éve minden esztendőben ott van a Szigeten, ráadásul eddig minden hetijegyét eltette emlékbe.

 A metálzene híveként furcsa módon mégsem az Iron Maiden fellépését várja leginkább, hanem a Carcass együttesét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását