2024. május 9. - Gergely

Summerfest és Népművészeti Vásár Százhalombattán

Immár 15. alkalommal kezdődik Pest megye legnagyobb nyári kulturális nemzetközi rendezvényeként a Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár kedden Százhalombattán, ahol 22 ország táncosai ropják majd tíz napon át a táncot - közölte az e
2008. augusztus 11. hétfő 13:25 - Hírextra

Dobos Ágnes elmondta, hogy most első alkalommal a Kalmük Köztársaság együttese is bemutatkozik, mellette - többi között - Kína, Litvánia, Tajvan már hagyományos részvevőnek számít. Érdekesség, hogy Venezuelából az a tánccsoport jött el, amelyik 2004-ben a Forrás együttes ottani látogatása alkalmából alakult magyar gyökerű családok tagjaiból. A rendezvény sajátosságai közé tartozik, hogy a több mint 600 táncos különféle helyi családoknál vendégeskedik, valóságos versengés folyik értük, és a távoli jövevényeket igazi magyaros vendégszeretetben részesítik ezekben a napokban - tette hozzá.

Az események sodrába a szomszédos Tököl és Ráckeve is bekapcsolódik, a tánccsoportok e településekre is ellátogatnak, ahol a helyi közönség előtt ropják majd a nemzetükre jellemző táncot. A programok sora a vendégek fogadásán túl csütörtökön Százhalombatta főterén nyitóceremóniával veszi kezdetét, amikor az összes szereplő népviseletbe öltözve felvonul a publikum előtt. Szombaton Venezuela, Hollandia, Olaszország és Szlovénia együttesei mutatkoznak be, másnap India, a Kalmük Köztársaság, Macedónia, Thaiföld és Ghána zenéjéből, mozgáskultúrájából kaphatnak ízelítőt a nézők.

Augusztus 20-án Tökölön és Ráckevén jelmezes felvonulás, színpadi néptáncgála, esti tűzijáték és utcabál teszi Ráckevén és Tökölön emlékezetessé az eseménysorozatot a sok táncos. Augusztus 21-én záró ceremóniával a Százhalombattai Szabadidő Központban fejeződik be az ünnepi kavalkád - hívta fel a figyelmet Dobos Ágnes.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását