2024. április 28. - Valéria

Császárok bálja

A Császárok bálja című műsorral várja a közönséget a Budapest Balett társulata január 26-án a fővárosban; a táncosok a Magyar Strauss Zenekarral együtt teremtenek báli hangulatot az újpesti Jég- és Rendezvény Centrumban - közölte Chernel Erika, az intézmé
2008. január 2. szerda 17:09 - Hírextra

Tájékoztatása szerint a bécsi újévi koncert hangulatát idéző est első részében a Budapest Balett művészeinek előadásában láthatnak keringőt és polkát a nézők, a második részben pedig a közönség is táncolhat Johann Strauss zenéjére a társulat művészeivel.

Az esten Johann Strauss művei közül többek között a Kék Duna keringő, a Császárkeringő, a Mesél a bécsi erdő, a Tere-fere polka, a Villám és mennydörgés polka és a Pezsgő polka csendül fel a mintegy 30 fős Magyar Strauss Zenekar előadásában, Blázi Lajos karmester vezényletével - olvasható a közleményben.

A műsorban először 45-50 percen át a Budapest Balett művészeinek tánca és a zenekar játéka szórakoztatja a közönséget. A színpadon 18 tagú tánckar, kilenc pár lép fel. A szünetet követően, a szintén 45-50 perces második részben pedig, akinek kedve van, keringőzhet, polkázhat a társulattal, és a művészek is felkérik egy-egy táncra a vendégeket.

A darab koreográfusa az együttes művészeti vezetője, ifjabb Nádasdy András.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását