2024. április 24. - György

Befejeződik a nyomozás a megölt nagyatádi fiú ügyében

A rendőrség heteken belül lezárja a nyomozást annak a nagyatádi fiúnak az ügyében, akit két osztálytársa gyilkolt meg brutális módon májusban Kaposváron - közölte a baranyai rendőrség bűnügyi osztályvezetője újságírókkal hétfőn.
2008. augusztus 11. hétfő 16:14 - Hírextra
"A vizsgálat lassan a végéhez ér, már minden szükséges szakértői véleményt beszereztünk. A vádemelést előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés címén javasoljuk majd az ügyészségnek" - mondta el a Baranyában vizsgált bűncselekmény nyomozásának jelenlegi állásáról Fellegi Norbert.

Hozzátette: mindkét gyanúsított beszámítható és büntethető, mivel fiatalkorúak, tettükért legfeljebb 15 év szabadságvesztéssel sújthatók.

A rendőr alezredes szólt arról, hogy a gimnazisták együttműködnek a rendőrökkel, és amellett, hogy részletes, beismerő vallomást tettek, mára "lesújtott állapotba kerültek", felismerték tettük súlyát és következményeit.

Fellegi Norbert közölte: a gyilkosságnak a közvélemény számára talán legérdekesebb részletével, az indítékkal kapcsolatban nem merült fel újdonság, az az igazság, amit az elkövetők mondanak.
"Bármilyen hihetetlen, a fiatalok valóban azért ölték meg társukat, mert bár korábban jóban voltak, a sértett idővel olyan deviáns magatartást tanúsított, melyet ők nem tudtak tolerálni, viszonyuk pedig egyre feszültebb lett" - fűzte hozzá a bűnügyi osztályvezető.

Az alezredes megjegyezte azt is, hogy a gyanúsítottak korát, a motivációt, az előre kitervelt szándékot és az elkövetés módját tekintve kirívó esetről van szó, amelyen a nyomozók is megdöbbentek.

A kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium két másodikos tanulója május 21-én brutális kegyetlenséggel ölte meg egyik osztálytársát. A fiút egy elhagyatott helyre csalták, ahol kövekkel, bottal, vésővel az eszméletvesztésig ütötték. Áldozatukat először egy általuk előre kiásott gödörbe akarták temetni, de az nem volt elég mély, ezért a tóba dobták. Az orvos szakértő vizsgálata szerint 14 ütés érte a fiú fejét.

A gyanúsítottak elfogásukat követően beismerő vallomást tettek, a bíróság mindkettőjüket előzetes letartóztatásba helyezte. Kihallgatásuk során - a rendőrség tájékoztatása szerint - azzal indokolták tettüket, hogy korábbi barátjuk "eltávolodott tőlük, lekezelően, nagyképűen viselkedett, agresszíven bánt velük".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását