2024. április 26. - Ervin

Megvan a szauna királyság

Pekingtől távol, de a versenyágazat hagyományaihoz közel a finnek ismét megvédték elsőségüket a szaunában, pontosabban a szaunázási világbajnokságon, amelyet a finnországi Heinolában bonyolítottak le.
2008. augusztus 10. vasárnap 17:14 - Hírextra
A szombaton véget ért forró hőfokú versenyen a győztes finn Bjarne Hermansson 18 percet és 15 másodpercet maradt a 110 fokra hevített szaunában, amelyben 30 másodpercenként fél liter vizet zúdítanak a forró kövekre.

A nőknél honfitársnője, az eddigi világbajnok duplázott 5 perc 22 másodpercnyi izzadással - bár csak egyetlen másodperccel bírta tovább, mint legkomolyabb kihívója, a fehérorosz Natalja Trifanava.
A vetélkedőn 23 országból 164-en vettek részt.

Finnországban évente több különös világbajnokságot is rendeznek, ezek közül jól ismert a nőcipelési, a csizma- és a mobiltelefon-dobási világvetélkedő.

A szaunázási vb-t 1999 óta rendezik meg. A szauna a finn életmód szerves része, az 5,3 millió finn 3 millió szaunában hevíti magát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását