2024. április 26. - Ervin

Magyar-finn ifjúsági csereprogram

A két ország közti ifjúsági csereprogramok támogatására pénzalap létrehozásáról írt alá megállapodást Horváthné Fekszi Márta külügyi államtitkár és Stefan Johansson finn oktatási és kulturális államtitkár kedden Budapesten.
2008. február 12. kedd 14:43 - Hírextra

A dokumentum értelmében a két fél vállalja, hogy 2008-ban, egyenlő tehervállalással, 100 ezer eurós alapot létesít a fiatalok kapcsolatainak ápolására. A program keretében elsősorban 29 év alatti fiatalok szorosabb kapcsolatait, egymás meglátogatását támogatják. Az egyezmény a rokonságtudat erősítését is növelni kívánja.

Az aláírás során mindkét fél hangsúlyozta, hogy fontosnak tartja a széles körű társadalmi kapcsolatok megőrzését és fejlesztését.

A programokat az ifjúsági tömörülések ernyőszervezetei bonyolítják le, a részvételt magyar részről a Gyermek és Ifjúsági Konferenciánál kell jelezni.

A két tárca a jövőben is szeretné előteremteni az alap további működéséhez szükséges összeget - hangsúlyozták az aláírás alkalmából.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását