2024. május 16. - Mózes, Botond

Három testőrtől az olimpiai aranyig

Hatéves korában látta filmen a Három testőrt, azóta rajong a vívásért Matteo Tagliariol, a párbajtőrvívás olimpiai bajnoka.
2008. augusztus 10. vasárnap 16:50 - Hírextra
A 25 éves trevisói vívó, aki eddig a párbajtőr világranglista 3. helyezettje volt, 2002-ben lett az olasz légierő sportegyesületének tagja és tavaly óta szerepel a fegyvernem élvonalában annak ellenére, hogy 2007-ben egy lábsérülés hátráltatta: Szentpétervárott a világbajnokságon csak kilencedik lett az egyéniben. A nagy ugrás az idén következett be, három Világ Kupa-versenyen diadalmaskodott.
Tagliariol klasszikus műveltséget hozott otthonról, szerelmese a művészeteknek, különösen a zenének, a sportban a vívás mellett a rögbi a szenvedélye. Bár azt állítja, hogy nem babonás, visel néhány olyan karkötőt, amelyet szeretteitől kapott.

"Az egész olyan volt, mint egy álom, gyakorlatilag nem éreztem semmit. Mentem előre és kész" - nyilatkozta az első olimpiáján a csúcsra ért olasz párbajtőröző, aki leszögezte: azért váltott fegyvert az elődöntőben a spanyol Abajo elleni csörte közben, mert úgy érezte, nem megy vele a vívás. "Innentől kezdve visszatért a bátorságom, amelynek híján voltam a találkozó elején. Aztán mentem, mint egy gyorsvonat".

Gianni Petrucci, az olasz olimpiai bizottság (CONI) elnöke "vállalt szerénytelenséggel" jelentette ki, hogy egyáltalán nem volt meglepetés Tagliariol győzelme, mert a versenyző rendkívüli módon fejlődött az utóbbi időkben. Az elnök külön kiemelte, hogy 1960, a római olimpia óta először nyert olasz vívó a párbajtőr egyéniben.

"Tudtam én is, de igyekeztem nem gondolni rá" - nyilatkozta az újdonsült bajnok.

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását