2024. május 2. - Zsigmond

Boczkó esélye az éremre!

Boczkó Gábor 15-12-es vereséget szenvedett a francia Fabrice Jeannet-tól az elődöntőben, így a bronzéremért küzdhet a pekingi olimpia férfi párbajtőr versenyében.
2008. augusztus 10. vasárnap 14:01 - Hírextra
Boczkó a bronzcsatában a spanyol Jose Luis Abajo ellen lép pástra.

Ellenfele a spanyol José Luis Abajo lesz 14:15-kor.
Az egyéniben háromszoros Európa-bajnok Boczkónak nagyon erős ellenfél jutott az elődöntőben, Fabrice Jeannet ugyanis egyéniben volt már világbajnokságon arany, ezüst és bronzérmes, csapatban háromszoros vb-győztes, korántsem mellesleg az olimpiai címvédő csapat tagja. A 193 centije ellenére rendkívül ruganyos francia a nap során egyre jobban belelendült, első asszójában még egy "névtelen" amerikaival is csak küszködött. Várható volt azonban, hogy amint egyre előrébb lép, egyúttal egyre jobb is lesz, korábban többször hasonló forgatókönyv alapján jutott el az éremszerzésig.

Ezúttal is nagyon összeszedetten vívott az elődöntőben, az elején ugyan többször is döntetlen volt az állás, de aztán a francia jutott előnyhöz, ennélfogva pedig már viszonylag nyugodtan építkezhetett. Boczkó azonban korántsem adta olcsón a bőrét, 10-12-nél még reális esélye volt arra, hogy fordítson. Igaz, ez nagyon nehéznek tűnt, mivel Jeannet az asszó során többször is úgy találta el őt, hogy támadásába közbeszúrt, vagyis Boczkónak nagyon figyelnie kellett: ha akciót indít nem szabad tust kapnia. Ez végül nem jött össze neki, nagy csatában győzött a francia, így ő vív az Abajót legyőző olasz Matteo Tagliarolival az aranyéremért.

Eredmények:
a 32 között:
Boczkó Gábor-Alfredo Rota (olasz) 11-10
Imre Géza-Kim Szeung Gu (dél-koreai) 15-14
Jin Lien-csi (kínai)-Kulcsár Krisztián 15-9
    a 16 között:
Boczkó-Silvio Fernandez (venezuelai) 15-9
Diego Confalonieri (olasz)-Imre 15-9
    a negyeddöntőben:
José Luis Abajo (spanyol)-Diego Confalonier 14-13
Matteo Tagliaroli (olasz)-Bas Verwijlen (holland) 15-11
Fabrice Jeannet (francia)-Jin Szun Jung (dél-koreai) 15-11
Boczkó-Radoslaw Zawrotniak (lengyel) 15-8
    az elődöntőben:
Tagliaroli-Abajo 15-12
Jeannet-Boczkó 15-12


Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását