2024. április 20. - Tivadar

Schmidt Pál csalódott

Magyarország a nemzetek rangsorában a 20. vagy 25. helyen végez a pekingi olimpián - a férfi vízilabda-válogatott döntőbeli eredményétől függően. Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke csalódott a szereplést illetően, mert szerinte a háromszor ha
2008. augusztus 24. vasárnap 11:32 - Hírextra
"Én is csalódott vagyok a vártnál gyengébb teljesítmény miatt, többet vártam - mondta Schmitt a MOB sajtótájékoztatóján. - Ugyanakkor senkit nem illetek negatív szóval, a szakszövetségeknek kell megmondaniuk az okokat, nem kell egymásra mutogatni. Százhetven nagyszerű sportember képviselte a magyar színeket Pekingben, ők bejutottak a világ legjobb 10 500 sportolója közé."
Schmitt hozzátette, amikor az olimpia előtt úgy nyilatkozott, hogy minden éremből hatot vár, hozott anyagból dolgozott.

"Megnéztem, mit várnak a szakszövetségek, s az összesítést elosztottam kettővel, így jött ki a 18 érem. Ez benne volt a csapatban. Nyolc olyan helyzet akadt az olimpián, amikor egyetlen tuson vagy ponton múlt az érem."

A MOB-elnök hangsúlyozta, büszke arra, hogy egyetlen doppingeset sem volt a magyar csapatban, s sikerült, ha ne is nagy számban, ismét példaképeket állítani a fiatalok elé. A jövőbeni eredményes szerepléshez pedig a döntéshozók segítségét kérte.

"Ahogy elvárjuk a szakszövetségektől, hogy készítsék el értékelésüket, ugyanúgy kérjük a döntéshozókat, pártoktól függetlenül, hogy nézzék meg saját teljesítményüket, ha azt akarják, hogy versenyben maradjunk.

 Tisztelettel kérjük őket, a magyar sporttudomány, a létesítmények, a sportegészségügy finanszírozását, az egyesületek, szövetségek, edzők anyagi és erkölcsi megbecsülését értékeljék ki. Ezeken a területeken feltétlenül előrébb kell lépnünk, elsősorban a finanszírozás és a szemlélet területén. Vessék össze az adatokat, nézzék meg az Európai Unió nyitott könyveit, hol tartanak más országok, s vonják le a következtetést. A MOB is kész széleskörű összefogást kezdeményezni."

Schmitt kérdésre válaszolva kijelentette, ha volt is olyan illúzió, hogy Magyarország sportnagyhatalom, azzal le kell számolni.

"Meg lehet számolni, hogy hányan öttusáznak, vízilabdáznak vagy vívnak - nagyhatalomról ne is beszéljünk. Eddig nagy tudású edzők és elhivatott sportolók találkozásából szép eredmények születtek. Ennek így, ilyen körülmények között vége. Mindig is lesznek csodák, mindig is lesz szupertehetség, aki menti, ami menthető. De intézményesen a jó szereplés, ami a 15-20. helyet jelentette, én úgy gondolom, ilyen körülmények között már nem ismételhető meg."
A magyar csapat a férfi vízilabda döntő előtt 2 arannyal, 5 ezüsttel és 2 bronzzal áll az éremtáblázaton.

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását