2024. május 5. - Györgyi

Kezdődik a Zempléni Fesztivál

Tizenhetedszer csendülnek fel a fanfárok, és kezdődik meg pénteken este a Zempléni Fesztivál, amely egyúttal a várak, kastélyok és a tokaji bor fesztiválja is. A programokat augusztus 17-ig tarják 19 településen, több mint 40 helyszínen.
2008. augusztus 8. péntek 14:55 - Hírextra

Turjányi Miklós, a fesztivál igazgatója szerint a rendezvény az elmúlt években már bebizonyította, hogy az észak-magyarországi régió meghatározó kulturális eseménye.

A Zempléni Fesztivál az ország egyik legrangosabb zenei eseménye, neves hazai és külföldi előadók találkozóhelye a közönséggel. Az események központja immár hagyományosan a sárospataki és a szerencsi vár.

Hollerung Gábor művészeti vezető szerint a tíz napon át tartó zenei kavalkád a klasszikus zenétől a dzsessz műfaján át számos neves egyéniséget felvonultat, világhírű fellépőkkel.

A péntek esti nyitókoncertet a sárospataki Rákóczi-vár udvarán tartják, felcsendül Bartók Táncszvitje, Liszt II. zongoraversenye és Brahms I. szimfóniája, fellép Michel Bourdoncle (zongora), a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekart pedig Roberto Paternostro vezényli, míg a zárókoncertet a fesztiválalapító Liszt Ferenc Kamarazenekar adja Rost Andrea világhírű szopránénekesnő közreműködésével.

A fesztivál keretében a zempléni hegyek között hallhatják majd a 150 éve született dallamvarázsló, Giacomo Puccini ritkán előadott fiatalkori miséjét. Lesz borvacsora a Saxophone Quartettel, Swing Vacsora Bolba Évával és a Stúdió 11-gyel, illetve Krúdy-borvacsora, amely Sárospatakra várja a látogatókat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását