2024. május 5. - Györgyi

Menetelnek a Transformerek

A Transformers című robotos akciófilm folytatása tömegeket csalt a mozikba Észak-Amerikában: szerdától vasárnapig 201 millió dollárért (40 milliárd forint) váltottak rá jegyet a nézők.
2009. június 29. hétfő 23:42 - HírExtra
A Michael Bay által rendezett eredeti film a két évvel ezelőtti premierjén 112 millió dollárt (22 milliárd forint) zsebelt be három nap alatt.

A Transformers: A bukottak bosszúja című második epizód bemutatójának sikere csak alig maradt el az ötnapos rekordot tartó Batman-film, A sötét lovag 203 milliós bevételétől. Hiába teremtette le a kritika, az emberek választottak, és az átalakulós robotok harcáról szóló filmet forgalmazó Paramount felmérése szerint 91 százalékban elégedetten távoztak a vetítésekről.

"A kritikusok elfeledték, mi is a célja a mozinak: a szórakoztatás és a mulattatás" - jelentette ki Rob Moore, a Paramount alelnöke.

A rendező egyébként maga sem a kritikusok szíve csücske, igaz, hogy ez nem is nagyon izgatja; mint állította, a közönségnek készíti filmjeit. Rajongóit olyan munkáival állította maga mellé, mint az Armageddon, a Pearl Harbor - Égi háború, a Bad Boys - Mire jók a rosszfiúk? és folytatása, vagy A szikla.

A bukottak bosszúja máris jó úton van afelé, hogy bekerüljön az észak-amerikai piacon 400 millió felett kereső filmek szűk körű klubjába, amelybe eddig csak nyolc produkció tudta beverekedni magát, köztük A sötét lovag, a Titanic, a Pókember és az E.T. - A földönkívüli.

A hétvégi tízes boxoffice-toplista további helyezettjei a robotok nyomába sem értek: Sandra Bullock romantikus komédiája, a Nász-ajánlat 18,6 millió dolláros (3,6 milliárd forint) jegyeladással lett második.

A Másnaposok című vígjáték 17,2 millió dollárral (3,4 milliárd forint) a harmadik helyet csípte el; a 35 milliós (7 milliárd forint) költségvetéssel készült film a bemutatója óta eltelt három hétben összesen 183,2 milliót (36 milliárd forint) keresett - nemcsak a közönség, hanem a kritika is jó szívvel fogadta. A negyedik helyet a Pixar Fel! című 3D-s animácója foglalta el 13 millió dollárral (2,5 milliárd forint), az ötödik pedig Cameron Diaz My Sister,s Keeper című drámája lett 12 millióval (2,3 milliárd forint).
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását