2024. április 30. - Katalin, Kitti

Olimpiai tippleső: jósoltak a magyar hírességek

Ki pesszimistán, ki optimistán, de már mindenki az olimpiáról beszél. A magyar közélet szereplőit is utolérte az ötkarikás láz, s meg is osztották a Hírextrával, mit jósolnak a magyar csapatnak. Aranyálmok, bizakodás és meglepő tippek.
2008. augusztus 7. csütörtök 15:59 - Gedei Szilárd
Vitray Tamás: Ki tudja, mikor jön valami zseni Eritreából

Ilyenkor mindenki az aranyakban gondolkodik, mert mi ehhez szoktunk. Ebben a tekintetben én a 4-7 aranyat várók csoportjába sorolom magunkat reálisan. Azaz ha nem mennek a dolgok, akkor csak négy, ha viszont szerencsénk van, akkor akár 7-8 első hellyel is számolhatunk. A zászlóshajónk továbbra is a kajak-kenu lehet, s talán a vívás és az öttusa. A labdajátékokban már óvatosabb vagyok. Szörnyű kimondani, de én attól félek, hogy nem lesz a legcsillogóbb az az érem. S hogy ki okozhat meglepetést? Sose lehet tudni, hál’ istennek mindig van ilyen, akinek még a nevét is alig hallottuk addig. Ilyen volt például Csermák ’52-ben, vagy Kovács Anti cselgáncsban. Csík Ferencre, az ökölvívóra sem számított senki Londonban. Biztosra azonban nem mehet senki – ki tudja, mikor jön valami zseni Eritreából…

Hevesi Tamás: A dopping olimpiája lesz

Nem merek tippelni sem, mert szerintem ez az olimpia lesz a legnehezebb az elmúlt időszakban. Most szerintem lényegesen kevesebb éremmel térünk majd haza, mint az elmúlt játékokról. Viszont a kajak-kenu mindenképpen fog jó néhány érmet hozni, s a másik vizes sportban, az úszásban is komoly esélyeink vannak. A női kéziseknek viszont nagyon nehéz a csoportjuk, nekik nem lesz egyszerű a dolguk és az atlétáktól sem lehet igazán nagy eredményeket várni. Azt gondolom, hogy ez a doppingok olimpiája lesz. A labdajátékokat feltétlenül figyelemmel fogom kísérni és az atlétikát valamint az úszást sem fogom elszalasztani. Meg persze mindent várok, ahol magyaroknak is lehet szurkolni.

Vágó István: Mindig valami vicces történik

Nagy szakember ebben nem vagyok, de hat aranyat mondanék: kajak-kenu, úszás, természetesen vízilabda és női öttusa. A focit pedig mindenképpen figyelemmel követem majd, mert abban mindig valami vicces történik az olimpián. Volt már például Nigéria is bajnok, ezért érdekel ez a torna is.

Havas Henrik: Kötelező optimizmus

Ha minden összejön, nyolc-kilenc aranyat simán nyerhetünk. Kajak-kenuban akár négy is összejöhet, vívásban a kard és a párbajtőrcsapat is esélyes. A vízilabdázókban nem nagyon bízom, csak kötelező optimizmusból mondom, hogy nyernek. A női kézilabdások is mindig esélyesek, de nem valószínű, hogy nyernek. A párbajtőröző Kovács Iván a kedvencem, már évek óta várom – s már lassan negyven éves lesz –, hogy nyerjen végre olimpiát, ezért egyébként nagyon pipa vagyok rá…

Bajor Imre: Borzasztó nehéz lesz

Hat aranyra gondolnék, s azzal már nagyon boldog lennék. Kajak-kenuban biztos szerzünk néhány érmet és bízom benne, hogy végre meg tudjuk verni a szerbeket és a férfi vízilabdások is ünnepelhetnek. Borzasztó nehéz lesz, tartok attól, hogy azokban a számokban, amikben úgy gondoljuk, hogy nagyon menők vagyunk, nem fogunk nyerni. Talán Kovács Katiban vagyok a legbiztosabb, hogy megnyeri a maga aranyát, ő a favoritom.

Csollány Szilveszter: Csak négy arany

Nem nyerünk többet négy aranynál. Amit pedig nyerünk, azt a kajak-kenusok és a vívók gyűjtik majd be. Kovács Kati és Janics Natasa győzelmében reménykedem a legjobban, a női kézilabdázóknak viszont már a hatba sem lesz egyszerű bekerülni. A pólósokat viszont az első helytől a negyedikig várom mindkét nemben. A tornáról is szólva: Gál Róbertnek talán a pontszerzés lehet a reális célja, s az már óriási siker lenne.

Ganxsta Zolee: Nem hoz tűzbe

Megmondom őszintén, hogy engem az olimpia annyira nem hoz tűzbe. Az én világom inkább a foci VB vagy a jégkorong világbajnokság, az olimpiai sportágak annyira nem izgatnak. Persze a magyaroknak szurkolok, főleg Boczeknek, azaz Boczkó Gábor barátomnak, aki megígérte, hogy hoz nekem érmet. Tőle el is várom, mert együtt jégkorongozunk egy hobbycsapatban és a koncertjeinkre is jár. Ja, és a vízilabdás fiúk is jók lehetnek a dobogóra, az aranyak számát viszont nem tudom megmondani, de sokat várok.

Kőbán Rita: Nem szoktam jósolni

Remélem beigazolódik Schmidt úr jóslata és hat arannyal, hat ezüsttel és hat bronzzal zárunk. Azt viszont, hogy ki fog nyerni, nem tudom megmondani, mert sem magamnak sem másnak nem szoktam jósolni. Sok sportág esélyes éremre, de csak a kajak-kenut merném mondani, mint biztos arany várományos sportágat. A kézis lányok helyzete nagyon nehéz, a pólós lányoknál pedig bármi lehet – mint ahogyan a fiúknál is. Azért remélem, hogy a vívók hoznak legalább egyet, de igazából nem tudok kiemelni egy versenyszámot sem.

Németh Lajos: Az időjós előrejelzése

Bármennyire is előrejelzéssel foglalkozom, a jóslás kategóriába tartozik az, amit mondani fogok. Biztosan tíz alatti lesz az aranyok száma, ami jelentheti azt is, hogy 4-5-öt nyerünk csak. De nem is az arany a fontos, hanem hogy minél többen olimpiai pontszerző legyen és minél több dobogósunk legyen. Ma már annyira nincs különbség, szerencse kérdése is, hogy valaki milyen érmet visz haza. Húsz éremmel én már nagyon meg lennék elégedve. Persze a húzó ágazatainkra, vagyis az éremhalmozó sportágakra számíthatunk, például a kajak-kenu válogatott mindent belead majd. A vízilabda válogatotton viszont nagy a nyomás, hogy behúzzák-e a harmadik aranyat, és szurkolok a női kézicsapatunknak is. Pont most idéztem fel a sydneyben elszenvedett vereségünket a dánok ellen, amikor nagyon vezettünk, mégis… Egyszer már nekünk is kijöhetne a lépés, de bízom benne, hogy fogcsikorgatva bár, de összejön az az öt-hat aranyérem.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását