2024. május 17. - Paszkál

Mi történt a Barcával?

Elherdálta tetemes előnyét az FC Barcelona, amely a korábbi, heteken át őrzött 12 helyett immár csupán 4 ponttal vezet a címvédő Real Madrid előtt a spanyol labdarúgó-bajnokságban. A katalánok azonban bíznak magukban.
2009. március 2. hétfő 19:08 - HírExtra
"Valóban rossz pillanatokat élünk át, három meccsünkön is fontos pontokat vesztegettünk el, de a csapat erős, és kilábalunk ebből a helyzetből" - mondta a tavaly nyári Európa-bajnokság legjobbjának választott Barca-középpályás, Xavi Hernández.

Pep Guardiola vezetőedző arról beszélt a vasárnapi meccs után a Marcának, a legolvasottabb madridi sportnapilapnak, hogy együttese kikapott ugyan a Vicente Calderón Stadionban, amiért gratulálnia illik az Atléticónak, de ettől még nincs itt a világvége náluk.

"Elveszítettünk nyolc pontot három forduló alatt, de most fel fogunk ébredni, s magunkhoz térve megyünk előre azon az úton, amelynek a végén ott a bajnoki cím, amelyről természetesen nem mondtunk le, a célunk változatlanul az elsőség megszerzése. Megint jönni fognak a győzelmek" - nyilatkozta.

A már-már lefutottnak hitt bajnoki küzdelemben a fordulópont "előszele" február 21-én érkezett el, amikor is - 22 fordulón keresztül megőrzött veretlenségének lezárásaként - a Barca 2-1-re kikapott a katalán főváros másik élvonalbeli csapatától, a kiesőzónában tanyázó Espanyoltól. Igaz, az egy héttel korábbi, Betis elleni 2-2 már jelezte a megtorpanást, a lejtőre azonban az említett városi "testvérgárdától" elszenvedett kudarc lökte Guardiola együttesét, amely - a hét közben, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a francia Lyon vendégeként elért 1-1-et követően - vasárnap a bajnokságban sorrendben második vereségét is elszenvedte: drámaian izgalmas, és módfelett színvonalas mérkőzésen 4-3-ra alulmaradt az Atlético Madrid stadionjában. A házigazda magán is, egyszersmind és leginkább azonban a Real Madridon segített jókorát ezzel a diadallal, amelynek köszönhetően a királyi gárda 4 pontnyira megközelítette a Barcát, miután - még szombat este, a Madrid-Barcelona dupla párharc keretében - 2-0-ra nyert az Espanyol otthonában.

A lélektani előny immár a Real oldalán van, amely ráadásul jelenleg 10 meccsből álló győzelmi szériát tudhat maga mögött, s nyilvánvalóan alaposan ráijesztett az eleddig háborítatlanul vezető Barcelonára. Amelyet persze ugyanakkor hiba lenne temetni, mert kiváló erőkből áll az együttes, amely ha magára lel, ha visszatalál a korábbi sikeres útra, még célba érhet, s elorozhatja a bajnoki címet a blancóktól. Így vélekedik Johan Cruyff, a katalánok korábbi holland sztárja és mestere is:

"Számomra a Barcáé a legerősebb tizenegy és a futballban a végén mindig a legjobb nyer."

A Barca-Real párbajban mindenesetre döntőnek bizonyulhat az El clásico, vagyis az egymás elleni örökrangadó, amelyet május 3-án rendeznek meg a Santiago Bernabéu Stadionban. Addig is szórhatnak el kölcsönösen pontokat, mert összesen még 13 forduló van hátra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását