2024. május 10. - Ármin, Pálma

Pótfelvételi: még egy hét

Még egy hétig - augusztus 13-ig - lehet pótfelvételire jelentkezni az egyetemekre, főiskolákra, a lehetőséggel azok élhetnek, akik egyetlen felsőoktatási intézménybe sem kerültek be a ponthúzás után, illetve nem jelentkeztek a tavaszi eljárás során.
2008. augusztus 6. szerda 07:35 - Hírextra
Az Educatio kht. tájékoztatása szerint a diákok alap-, egységes, osztatlan képzések és felsőfokú szakképzések esetében 1.633 szak közül választhatnak, míg a felsőfokú végzettséggel rendelkezők számára 573 mesterképzési szakot hirdettek meg. Ezek leginkább költségtérítéses képzések, de a mesterképzések és felsőfokú szakképzések között találhatók államilag támogatott szakok is.

A pótfelvételi eljárás során csak egy felsőoktatási intézménybe és csak egy szakra lehet jelentkezni. Erre a célra külön, pótfelvételi jelentkezési lap készült, a felvételt ennek a lapnak a kitöltésével és beadásával kell kérni.

A felvételi eljárás díja 5 ezer forint. A jelentkezési lapokat közvetlenül a felsőoktatási intézményhez kell küldeni. A jelentkezési laphoz a Felsőoktatási felvételi tájékoztatóban megjelölt iratokat (középiskolai bizonyítvány, érettségi bizonyítvány, felsőfokú végzettség esetén oklevél és a leckekönyv másolata, többletpontra jogosító igazolások stb.) kell csatolni, illetve azokat a teljesítményeket, eredményeket kell igazolni, amelyeket a felsőoktatási intézmények a jelentkezés elbírálásához kérnek.

Bővebb információt az érintett intézmények honlapján, illetve tanulmányi osztályain kaphatnak az érdeklődők.A pótfelvételi eljárás keretében meghirdetett képzések teljes listája, valamint a pótfelvételi jelentkezés további szabályai, tudnivalói megtalálhatók és letölthetők a www.felvi.hu oldalról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását