2024. április 29. - Péter

MSZP: a HírTv találta ki a drogos történetet

Az MSZP szerint a Hír TV találta ki a pénzügyminiszter volt kampányfőnökével is összefüggő "drogügyet". Erről Nyakó István, az MSZP szóvivője beszélt szerdán az MTI-nek."Az egész drogos sztorit a Hír TV találta ki, és ezt mondja a Hír TV-vel együttműködő
2008. augusztus 6. szerda 13:20 - Hírextra
"Az egész drogos sztorit a Hír TV találta ki, és ezt mondja a Hír TV-vel együttműködő Baráth Miklós is" - közölte a politikus.

Nyakó István azt mondta, a Hír TV állítása szerint Tóth Viktor, Veres János pénzügyminiszter kampányfőnöke megbízott egy állítólagos drogdílert, Baráth Miklóst a televízió lejáratására.
Azóta kiderült - folytatta a szóvivő -, hogy Tóth Viktor nem bízott meg senkit, Baráth Miklós cáfolta ezt az állítást nyilatkozataiban.

Az MSZP-s politikus szerint az eddig lejátszott felvételek megrendezettek, amit a nézők láttak nem rejtett kamerás felvételek voltak a valóságról, hanem színházi előadás a televízió által kitalált sztoriról.Nyakó István szerint a Hír TV a rendelkezésére álló felvételek közül csak azokat játszotta le megvágva, amelyek saját koncepcióját erősítették.

A szóvivő szerint Baráth Miklós egy drogügyletről, vagyis egy bűncselekményről adott tájékoztatást, márpedig a jogszabályok szerint aki egy készülő bűncselekményről tudomást szerez, tájékoztatnia kell a hatóságokat. Ebben az ügyben ez történt - fűzte hozzá.

A Hír TV pénteken közölte, hogy kábítószert akartak elrejteni két riporterük autójában. Állításuk szerint az akcióról Helmeczy László ügyvéd beszélgetett egy büntetett előéletű férfival, akit Veres János pénzügyminiszter kampányfőnöke, Tóth Viktor ajánlott a figyelmébe. Az ügy nyilvánosságra kerülése után Veres János közleményt adott ki, ebben azt hangsúlyozta, hogy a történtekkel kapcsolatban a Hír TV-ben előadott minden állítás "bizonyíthatóan kimeríti a hamis vád és a hatóság félrevezetésének kategóriáját".

Hétfőn Helmeczy László közzétett egy hangfelvételt, amelyen a közte és a drogdíler közötti beszélgetés hallható, és amely szerinte azt igazolja, hogy nem ő, illetve megbízója kereste fel a drogdílert, hanem ez fordítva történt.

Az állítólagos drogdíler kedden Veres János pénzügyminiszter volt kampányfőnökét és a Hír TV újságíróit is megvádolta. Baráth Miklós azt mondta: Tóth Viktor kereste meg azzal, hogy valamilyen "kellemetlen" ügybe kellene keverni a tévéseket, az állítólagos drogügyletet viszont már a televízió munkatársai találták ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Csermanek János
2008. augusztus 12. 05:22
hajrá! ;)
saxo
2008. augusztus 11. 19:52
Lám-lám....!
Kezd kibújni a szög a zsákból. A feje már kint van....

Napokon keresztül, fűnek- fának azt mondogatta ez a Helmeczy elvtárs, hogy ő a hatósághoz feljelentést tett. Csak azt nem árulta el, hová, és mikor. A titkolózásnak semmi értelme nem volt, hiszen ez ügyben nem olyan nagy a választék. Vagy a rendőrség, vagy az ügyészség. Mégis, harapófogóval sem lehetett kihúzni belőle hova tett feljelentést....
Miértis?
Azért, mert nem a rendőrségre, ügyészségre tett feljelentést, ahogyan azt egy becsületes állampolgár tette, tehette volna, - hanem, már az ügy kirobbanása után - a Nemzetbiztonsági Hivatalhoz fordult "védelemért"....!

Hiszen, amióta Szilvássy Elvtárs felügyeli, egyes elvtársak úgy használják, használhatják a NBH-t, mint Rákosiék az ÁVH-t annak idején...!

Szoszo, indult is egy halovány, NBH-s vezetésű akció, amely azonban csak a szokványos zavarketési technikákra alapozott, arra is különösebb lelkesedés nélkül. Csak a haveri sajtó, (a haveri kutyák..) lettek megkergetve egy kicsit, az ügy "helyes tálalása" érdekében..... Baráth Miklós megfordítása, betanítása, elég laza megfenyítése (kikötés, és pár laza pofon) egy pajtában...
Valamint, -és ez lett volna az ász az ügyben -, Helmeczy és Baráth "első találkozásáról" készített utólagos hangfelvétel. Csakhogy. Ezt a felvételt utólag már csak úgy lehetet elkészíteni, -a hitelesség látszatát keltve -, hogy a valóság egyes elemeit kényszerűen be kellett építeni.
Lényeges, hogy ezen az NBH által utólag készített "első hangfelvételen" csak Helmeczy és Baráth van jelen.
Ezen bukott meg ez a hangfelvétel, ettől lett öngól.

A Baráth Miklós és a Hírtv munkatársának első találkozásán, ahol a pofa a hírtv elleni kábítószeres akcióról részletesen beszámolt, JELEN VOLT EGY HARMADIK FÉL IS.....!

Erről pedig az NBH nem tudott. Szval, mondom egy eléggé hevenyészett, "nekemsetetszikvazze" tipusú NBH- akcióra tellett mindössze...

Daróczy kérdésre azt mondta ma:
„A Nemzetbiztonsági Hivatal vizsgálatairól természetesen nem áll módomban beszámolni, hiszen éppen azért képeznek államtitkot ezek az információk, hogy ne nyilvánosak legyenek.”

Hát, titkoljátok is immár vazze...! Csak meg ne kérdezze közben egy tökös újságíró, hogy nos, ebben mégis mi jelentette azt a nemzetbiztonsági kockázatot, ami miatt "bepörögtetek a buliba"???l
saxo
2008. augusztus 6. 22:22
A konkrétumokhoz is néhány szó, mert rendkívül komoly és veszélyes dologról van szó.

Egy újságírónak utoljára a Rákosi korszakban kellett azzal számolnia, hogy "valamit" - azidőtájt fegyvert - csempésznek a hatalom csicskásai a lakásába. [Majdnem azt írtam: autójába...:))] Kádár idejében már nem mentek el ennyire messzire! Mérföldkő hát ez az esemény. Innen már csak egy lépésre van, hogy agyon is lövetik a tényfeltáró újságírókat. Mint, Oroszországban.

Van egy szervezet. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége. Elnöke Eötvös Pál, a Népszabadság volt főszerkesztője. Minimum, hogy kiáll a kollégái mellett. Ilyen jelentős ügyben meg okvetlenül. Nemde?
Nemde.
Valami történt ugyanis a szemével.
Nemtúl rég olyan jó szeme volt, hogy még a NEMLÉTEZŐ TELLER LEVELET IS MEGLÁTTA, ÉS LEKÖZÖLTE a Népszabadságban... Majd már a MÚOSZ elökeként is olyan jó volt a szeme, hogy Kálmán Irén izé (..) újságíró megveretését is meglátta, ás már másnap harangozott, hogy húúúj-fúúj, tiltakozik. Az persze egyszerű pech, hogy a "haveri kutya" akkor nem volt beavatva. Így hát a rendőrség hiába meresztgette a vaksi szemeit, csak-csak nem látta úgy a dolgot, mint a sólyomszem (voszem...) Eötvös elvtárs.

Most meg, a hírtv-s kollégák elleni elvetemült akcióhoz annyit füzött hozzá, hogy nem lát tisztán.....!
Gondolom, hirtelen valami belement a szemébe.

Nos, ennyit a haveri kutyákról, meg az elvtársi sólyomszemekről...!

Ha valaki figyelemmel kísérte a dolgot, a kommunista sajtó egészen a mai napig egyszerűen elhallgatta a dolgot. (A liberális sajtó becsületére legyen mondva, ők eddig is közölték a tényeket.)

Majd, miután "az arra felkértek" kellően megfenyegették ezt a szerencsétlen Kántorjánosi-i emberkét, és az elkezdett öszevissza beszélni, ma hirtelen egy varázsütésre megszólalt a kommunista sajtó is. Írott, és online. Népszabadság, Népszava, Stopponthu, 168 óra online, satöbbi.

Hirtelen mind-mind felhomályosodtak, és "beszámoltak" az ügyről. Pár apró dolog híjával.

Egyik, hogy elfelejtették közölni, hogy ez a díler először sms-ben kereste meg az újságírók egyikét. A megkeresésszövegéről és idejéről képernyőfotó áll rendelkezésre. A cellainformációk pedig adatokat adnak arra, ki volt a hívó fél, ki volt a fogadó fél, honnan-hová, és pontosan mikor. Ez nem duma. Ez ellenőrizhető.
Másik.
Valahogy elkerülte a figyelmüket az a hangfelvétel, amely szerint ez a szerencsétlen pofa most már húzna arra amerre lát, csak kikerüljön ebből az ügyből. Volt benne annyi becsület, hogy előzőleg telefonon elmondja az újságíróknak, ő most már a saját érdekei szerint hazudozni fog, hogy kikerüljön valahogyan ebből az ügyből.
Ez a két momentum pedig alapvetően lényeges a dologban.

A harmadik.
A Helmeczy elvtárs titokzatos "feljelentése". Amit se ügyészség, se rendőrség nem látott ezidáig, széles e hazában. Helmeczy elvtárs meg olyan furcsán-titokzatoskodik a dologról. Csak annyit árult el, Budapesten tett feljelentést....

Nos.
Fellebbentem a titokról a fátylat.
Helmeczy elvtárs a NEMZETBIZTONSÁGI HIVATALHOZ fordult segítségért!!!!

Mert, a NBH ma, a kommunisták irányítása alatt, és érdelében sajnos már úgy működik Mo.-n mint egykor az ÁVH. Emlékeztek, hogy az elmezavarodott békési búzaégető pofa hogyan fenyegetőzött Simonka Györggyel szemben, a Napkelte műsorában, a dinnyés vita során?
Így:
"Tokaji tulajdonostársa van Simonka úrnak, többen vélték felismerni, hogy honnan került bele a politikába. Jelezték tábornokok, ezredesek felém, amit most nézek...." Majd később: "Ezért, Szilvássy úrtól fogok védelmet kérni" ...stb.
Csak a gyengébbek kedvéért. Egy parlamenti képviselőnek nem jár NBH védelem, csak rendőrségi, ha arra a törvények értelmében okkal formálhat jogot. (Valós veszély fenyegeti az életét. )

Javasolnám néhány tökös újságírónak, ugyan firtassák már meg, hogy ez a Helmeczy pajtás vajh' miért a Nemzetbiztonági Hivatalhoz fordult az ügyben?....

Nah, Szóval. Intett a karmester a kommunista sajtónak, az meg rázendített egyszerre és harsányan. Ezek már annyira pofátlanok és pökhendiek, hogy már a látszatra sem adnak..!

Hogy Nyakó elvtárs miért szólalt meg, arra jól rávilágít a Szolzsenyicin idézet.

Hogy Daróczy Dávid kormányszóvivő ugyan miértis szólalt meg ebben az ügyben, ráadásul a hatalom oldaláról eldöntve, hogy merre is az igazsság, nos mindenki maga döntse el.....!

Szval, Nagyon nagy a baj. Sokan még nem látják, sokan még nem értik.....................
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását