2024. április 28. - Valéria

Továbbra is gond a bizonyítványaink elismertetése

Továbbra is problémát okoz a bizonyítványok, oklevelek elismertetése más uniós tagállamban, az uniós vitarendező fórumhoz (SOLVIT) is leginkább ilyen esetekkel fordulnak az emberek - mondta Kátai Anikó, a magyarországi SOLVIT-központ vezetője pénteken az
2008. június 27. péntek 16:42 - Hírextra

Az esetek többségében azzal a problémával keresik meg a magyarországi SOLVIT-központot, hogy egy másik uniós tagállamban nem ismernek el egy bizonyítványt vagy oklevelet. Sok problémát okoznak a társadalombiztosítási kérdések, például a nyugdíj folyósítása egy másik uniós tagállamban - mondta Kátai Anikó.

Évente körülbelül száz ügyfél keresi a magyarországi SOLVIT-központot, az ügyek nyolcvan százalékában segíteni tudnak. Ez az arány megfelel az európai átlagnak - tette hozzá a szakértő az európai SOLVIT-központok kétnapos budapesti konferenciája után.
A csütörtöki és pénteki tanácskozáson a minden tagállamban működő SOLVIT-központok egyeztettek egyebek mellett a schengeni rendszerrel kapcsolatos kérdésekről, problémákról - mondta Kátai Anikó.

A SOLVIT kapcsolattartó irodákból, központokból álló hálózat az EU-ban. Valamennyi tagállamban egy központ működik. A SOLVIT célja, hogy segítséget nyújtson az állampolgároknak és a vállalkozásoknak akkor, ha csorbulnak a közös piachoz kötődő jogaik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását