2024. április 20. - Tivadar

Készenlétben az MTV olimpiai stábja

Hét nap alatt profin működő, látványos, mindent tudó adáslebonyolító stúdiót és szerkesztőségi központot épített az MTV műszaki stábja. A kedden érkezett szerkesztőség azonnal munkához láthatott Pekingben.Három nappal a XXIX. nyári olimpiai játékok kezdet
2008. augusztus 6. szerda 14:40 - Hírextra
A munkájuk elvégzéshez szükséges technikai berendezést az a főként műszaki szakemberekből álló stáb szerelte össze, akik ezért egy hete, július 29-én utaztak a kínai fővárosba. A korábban csak szürke falak határolta 157 négyzetméteres helyiségből több mint 5 kilométer kábel, több ezer csatlakozó segítségével, sokszor éjszakába nyúló szereléssel, programozással profi adáslebonyolító stúdiót és szerkesztőségi központot varázsoltak.

 A hely sajátossága miatt sok olyan problémát kellett megoldaniuk, amelyekre Magyarországon nem lehetett számítani. Különböző méretűek a csatlakozók, rossz helyen vannak a falakon az aljzatok, a légkondicionáló a gépeket nem hűti eléggé, az emberek viszont dideregnek.

„Már csukott szemmel is odatalálnék a műszaki áruházakba, annyiszor mentünk elektromos csatlakozókért, számítógép alkatrészekért, kiegészítőkért” – meséli Schulek Csaba sportfőszerkesztő, aki szintén részt vett az építkezésben. „Hála a csodakezű és végtelen türelmű műszakiaknak, már összeállt a pekingi magyar stúdió” – újságolja.

„Megnyugtató a csapat sokoldalúsága, segítőkészsége, és az a körültekintés, ami a szakmai rutinból fakad” – teszi hozzá.A Magyar Televízió stábja „tizenkét órázik”, Szántó Dávid sportriporter és Czák Norbert operatőr egész nap forgatnak, a nemzetközi kapcsolattartó kollegák pedig az EBU-val és a szervezőbizottsággal (BOCOG) tárgyalnak, egyeztetnek.

„Vannak vicces dolgok, de ezek nem csak itt fordulhatnak elő. Lakatos Gyuri hangmérnökünk például amilyen járműbe ül, az biztos eltéved. De nem kell, hogy mi vezessünk, a szálloda és az IBC között menetrendszerűen, félóránként közlekedő buszok is simán eltévednek ebben az amúgy teljesen logikus úthálózattal rendelkező monstre városban.

Amúgy mindenki egészséges, nem volt még semmilyen kellemetlenségünk, jó a hangulat, nagyon várjuk a kezdést. Klassz olimpia lesz” – tudósít a helyszínről a főszerkesztő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását