2024. április 26. - Ervin

Napi két óra ráhangolódás

Bár a majdani versenyeik helyszínére egyelőre nem engedik be a vívókat, azért valamelyest szokhatják az olimpiai körülményeket, naponta két órára ugyanis rendelkezésükre áll a vívócsarnok - egyébként méretes - bemelegítő terme.
2008. augusztus 6. szerda 14:42 - Hírextra
Ahogy az elmúlt néhány napban, úgy szerdán is így volt ez, közép-európai idő szerint 11 órától 120 percen keresztül a gyakorló pástokon edzhetett a magyar csapat, miközben a hatalmas létesítmény négyezer főt befogadó negyedik emeletén az utolsó simításokat végezték a szombati rajt előtt.

Amint azt a kardozó Decsi Tamás az MTI-nek mesélte, viszonylag jól telik az idő, nem unatkoznak, az edzéseken kívül ugyanis egyéb programok is zajlanak, jártak már a Tiltott Városban és a Nagy Falnál is.

Miközben ő az átlagos napi menetrendet "ismertette", néhányan már futottak, gimnasztikáztak, vagy éppen beöltöztek és asszóztak. A párbajtőrcsapat negyedik embere, a tartalék Kovács Iván a tréning elején Nemcsik Zsolttal csatázott - a fegyvernem kard volt -, s nem vallott szégyent: bár kikapott, ő is adott találatot, és nem is egyet.

A háttérben Kulcsár Győző iskolázott Szász Emesével, Bernát Zoltán Varga Gabriellával, majd Knapek Edinával, Gulácsi Ferenc pedig a kardozók tartalékával, Lontay Balázzsal. Ezúttal a mindig elegáns Nébald György is magára öltötte a lamét, s előbb Szilágyi Áronnal, utóbb pedig Nemcsikkel gyakorolt. A szövetségi kapitány már a tatai edzőtáborozás során tevékenyen beszállt a felkészülésbe, amikor kiderült, hogy - az azóta már elhunyt - Gerevich György nem tud a válogatottal tartani Pekingbe, beszállt segíteni.

Egyedül tréningezett a kardozó Nagy Orsolya, aki elsőként lép majd pástra a magyarok közül. Mint mondta, örül neki, hogy már szombaton lezajlik a versenye."Nem szeretek sokat várni. Gyerünk, kezdjük el! - érzékeltette, hogy legszívesebben már élesben vívna. - Kilenc napig Hongkongban edzőtáboroztam. Nagyon jól sikerült, voltak edzőpartnereim, ott készültek a hongkongiak mellett a németek és Szabó Bence vezetésével a venezuelaiak is.

Hétfőn érkeztem Pekingbe, de nekem akkor már könnyebb volt alkalmazkodnom, mert az átállás korábban megtörtént" - tette hozzá.A pengeéhségre vágyó Kulcsár Krisztián a pástokat övező korlátnál álldogálva, többek között azt elemezte, hogy aki ide eljött, az már mind jól felkészült vívó, minden bizonnyal rengeteget edzett az elmúlt hetekben, éppen ezért nem is ez határozza meg, hogy ki lesz sikeres.

 Hanem az, hogy azon a napon, amelyiken kell, ki mit hoz ki magából.Hasonlóan vélekedett pár perccel később a párbajtőrözőkkel foglalkozó Udvarhelyi Gábor, aki egy, az esélyeket firtató felvetésre úgy reagált, ebben a sportágban semmit nem lehet előre megmondani.
A magyar csapatból egyedül Mincza-Nébald Ildikó hiányzik, ő szombaton indul Pekingbe.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását