2024. április 25. - Márk

Zsúfolt hétvége a kéziseknek

Hét magyar csapat lép pályára a hétvégén az európai kézilabdakupákban, a legnehezebb dolga az MKB Veszprémnek lesz, amely a férfi Bajnokok Ligájában eddig hibátlan német Gummersbachot fogadja.
2007. november 9. péntek 12:58 - Hírextra

A Veszprém szombati összecsapásán kiderül, a hazai csapatnak sikerült-e jól kihasználnia az egy hónapos nemzetközi szünetet. A két együttes első összecsapásán, október 6-án a Gummersbach hatalmas csatában nyert 32-30-ra. Az már korábban eldőlt, hogy Mocsai Lajos vezetőedző gárdája csak akkor lép tovább a 16 közé, ha sikeres hétvégi szereplést követően jövő héten Celjében is megfelelő eredményt ér el.

A másik férfi BL-résztvevő, a Pick Szeged már most nyeregben van, és ha győz Szarajevóban - erre minden esélye megvan -, akkor biztos továbblépő. A Tisza-partiak október 7-én 39-24-re verték a bosnyák bajnokot, amelynek fontos lenne a két pont otthon tartása.

Ami a női BL-t illeti: a Győri Audi ETO KC hazai környezetben egyértelmű esélyes az Őri Cecíliával és Bulath Anitával felálló, és a volt veszprémi edző, Zdravko Zovko által irányított horvát Podravka Koprivnica ellen. A magyar gárda eddig hibátlan, nagy szomorúságot okozna híveinek, ha ez a sorozat megszakadna.

A Budapest Bank-FTC a korábbi két fordulóban nem szerzett pontot, és most is nehéz dolga lesz, hiszen a nyáron alaposan megerősödött dán Viborgot fogadja. Amennyiben Zsiga Gyula vezetőedző tanítványai nyernének, még maradna esélyük a nyolc közé jutást érő második hely megszerzésére, ha nem, akkor legfeljebb a kvartett harmadikja lehet a magyar bajnok. Igaz, ebben az esetben átkerülne a KEK nyolcaddöntőjébe.

A női KEK-ben a DVSC-Aquaticum "kirándulni megy" Podgoricába, lévén az első mérkőzésen 44-12-re diadalmaskodott. A női EHF Kupában a Dunaferr tízgólos előnyt szerzett az orosz Rosztov Don ellen, és ha kibírja a várható kezdeti rohamokat, bekerül a 16 közé. A Cornexi-Alcoa-AutoBahn első mérkőzésen elért 28-26-os veresége csalóka: a két gól elvileg könnyedén ledolgozható, ugyanakkor túlzott bizakodásra is okot adhat. Amennyiben a székesfehérváriak nem összpontosítanak eléggé, a Mehlmann Ibolyával felálló dán Aalborg idegenben is veszélyes lehet.

A magyar csapatok hétvégi programja:
szombat:
női BL, 3. forduló:
A csoport: Győri Audi ETO KC-Podravka Koprivnica (horvát) 14:15 ó
Az állás: 1. Győri Audi ETO KC 4 pont, 2. Slagelse (dán) 2 (44-43), 3. Podravka Koprivnica 2 (51-54), 4. Union Ribarroja (spanyol) 0

férfi BL, 4. forduló:
F csoport: MKB Veszprém-Gummersbach (német) 16:15 ó
Az állás: 1. Gummersbach 6 pont, 2. MKB Veszprém 3 (95-84), 3. Celje (szlovén) 3 (86-80), 4. Reykjavik (izlandi) 0

vasárnap: 

női BL, 3. forduló:
D csoport: Budapest Bank-FTC - Viborg (dán) 15:30 ó
Az állás: 1. Oltchim Valcea (román) 4 pont, 2. Viborg 2 (66-62), 3. Buducnost Podgorica (montenegrói) 2 (51-55), 4. FTC 0

férfi BL, 4. forduló:
H csoport: Boszna Szarajevó (bosnyák)-Pick Szeged 17:30 ó
Az állás: 1. Szeged 6 pont, 2. Velenje (szlovén) 4, 3. Szarajevó 2, 4. Meskov Breszt (fehérorosz) 0

női KEK, a 16 közé jutásért, visszavágó:
PB Podgorica (montenegrói) - DVSC-Aquaticum 17:30 ó (az első mérkőzésen: 12-44)

női EHF Kupa, a 16 közé jutásért, visszavágók:
Cornexi-Alcoa-AutoBahn - Aalborg (dán) 17 ó (26-28)
Rosztov Don (orosz)-Dunaferr 15 ó (23-33)

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását