2024. április 25. - Márk

Kína beelőzhet

Peter Ueberroth, az Egyesült Államok Olimpiai Bizottságának (USOC) elnöke szerint Kína a pekingi olimpián megelőzheti hazáját az éremtáblázaton.
2008. augusztus 6. szerda 14:36 - Hírextra
"Arra számítok, hogy Kína lesz az uralkodó nemzet a következő években. Nem szoktuk meg, hogy vesztesek legyünk, de alkalmazkodunk és a lehető legtöbbet igyekszünk kihozni magunkból" - mondta Ueberroth.

A Szovjetunió felbomlása óta az Egyesült Államok mindig az ötkarikás éremtáblázat élén állt: így volt ez 1996-ban Atlantában, 2000-ben Sydneyben és 2004-ben Athénban is.

De Athén óta Kína nagyon fenyegeti ezt a hegemóniát, elsősorban azért, mert komoly beruházásokat hajtott végre olyan programokba, amelyeknek célja a tehetségek minél fiatalabb korban való felfedezése és nevelése.

"Ez a rendszer sokáig működik, nemcsak a pekingi olimpiára találták ki. Nagyszerű rendszer, amellyel hosszú éveken át kell majd számolnunk" - állapította meg Jim Scherr, a USOC főtitkára.
Athénban az amerikaiak 36 olimpiai aranyérmet nyertek, néggyel többet, mint a kínaiak, és összesen 102 érmet szereztek, 39-cel többet, mint az olimpia jelenlegi vendéglátói.

"Hármas versenyre számítunk az Egyesült Államok, Kína és Oroszország részvételével. A kínaiak erősebbek lettek 2004 óta, és megpróbáltunk versenyben maradni velük" - tette hozzá Steve Roush, a USOC sportigazgatója.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását