2024. május 2. - Zsigmond

Dopping-ügyek: per és börtön

Újabb két ügy köthető a doppingesetek miatt elhíresült BALCO-laboratóriumhoz: rágalmazás miatt pert indít Sugar Shane Mosley korábbi bokszvilágbajnok, míg Tammy Thomas kerékpárosnak börtönbe kell vonulnia hamis tanúzásért.
2008. április 5. szombat 17:38 - Hírextra

Mosley beperli a labor vezetőjét, Victor Contét, amiért azt állította: az ökölvívó tudott arról, hogy tiltott szereket kapott. A különböző súlycsoportokban és szervezeteknél négy világbajnoki címet szerző klasszis ártatlannak vallja magát, és azt állítja: ha kapott doppingszert, akkor azt tudtán kívül adták be neki.

A bíróság ugyanakkor hamis tanúzás miatt bűnösnek mondta ki Thomast, akire így most legalább hathónapos szabadságvesztés vár. Az ítélethirdetéskor a versenyzőnő dührohamot kapott, üvöltözött, majd sírva fakadt. A bringásnak várhatóan július 18-án kell megkezdenie a börtönbüntetését.

A tiltott teljesítmény-fokozókat gyártó BALCO-labornak számos világklasszis ügyfele volt: többek között Marion Jones olimpiai érmeitől megfosztott atléta, Tim Montgomery vágtázó vagy Barry Bonds baseballos legenda.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását