2024. április 28. - Valéria

Magyar Nagydíj

Az óriási hőség és a nagyfokú folyadékvesztés miatt az átlagosnál sokkal jobban fel kell "tankolniuk" a pilótáknak a hétvégi Forma-1-es Magyar Nagydíjon.
2008. július 31. csütörtök 15:14 - Hírextra
"A különleges körülményekre való tekintettel az a jó, ha a rajtnál szinte szétdurran a hólyagunk. Rengeteg vizet, gyümölcsteát és sportitalt fogyasztunk a hungaroringi verseny előtt" - mondta a Red Bullt erősítő skót David Coulthard.

A német Nick Heidfeld (BMW-Sauber) Magyarországon a szokásosnál négy literrel több folyadékot vesz magához, azaz mintegy nyolc litert iszik a viadalig. A hatalmas mennyiség elnyelése érdekében napról napra növeli a bevitt adagot a futam hetében.

A toyotás Jarno Trulli egyszerű trükkel próbálja ellensúlyozni a kánikulát: sisakját és overallját beteszi a hűtőbe a verseny előtt. Saját bevallása szerint a hatás akár tíz percig is eltart...

Az autókba épített palackok 0,7-1,5 literesek, de a maximumot csak a trópusi viszonyairól ismert Malajziában és Mogyoródon töltik beléjük. Tartalmuk mindazonáltal természetesen nem képes pótolni a 70 fokos pilótafülkében fellépő négy kg-os súlyveszteséget. A tartályok ráadásul nem mindig működnek rendeltetésszerűen:

"Egyszer beragadt az adagológomb, és meg kellett innom egy liter folyadékot, ha nem akartam, hogy a szemembe spricceljen. Máskor meg olyan jó volt a hűtés, hogy belefagyott a víz a palackba" - mesélte Heidfeld.

A kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonso (Renault) ennek épp ellenkezőjéről számolt be:
"Az egyik versenyen legalább 60 fokra felmelegedett a vizem, olyan volt, mint a forralt pisi."

Ami pedig a sürgető emberi igényeket illeti, vécére menni természetesen nincs idő a nagydíjakon, így amint Heidfeld megfogalmazta:"Ha pisilni kell, hát akkor csak a nadrág marad."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását