2024. május 17. - Paszkál

Budapesten énekel a Szent Pál Gospel Kórus

Budapesti fellépéssel indul az egyesült államokbeli Szent Pál Gospel Kórus (St. Paul Gospel Choir) európai turnéja: augusztus 16-án a Vakok Állami Intézetében lépnek föl - közölte az MTI-vel Lengyel Ingrid, az intézmény rehabilitációs igazgatója.
2008. augusztus 6. szerda 19:46 - Hírextra

A Michigan államból érkező együttest 1990-ben alapították Saline városban. Az évek során ökomenikus és multikulturális szervezetté nőtte ki magát az énekkar. Egyik legfontosabb céljuknak tartják, hogy zenéjük segítségével különböző társadalmi csoportokat hozzanak össze az Egyesült Államokban és nemzetközi turnéik során egyaránt.


Eddigi nemzetközi turnéin a kórus bemutatkozott Németországban, Ausztriában, Dániában, Svédországban, Finnországban, Írországban és Hollandiában; olyan helyeken énekeltek, mint a salzburgi Dóm, a Melki apátság , a stockholmi katedrális, a Helsinkiben lévő Tempelliaukio, a dublini Szent Patrik és Krisztus katedrális.


Ezen a nyáron a Szent Pál Gospel Kórus Magyarországon, Szlovéniában és Olaszországban turnézik, a Vakok Állami Intézetében adott koncertet követően Ljubljanában a Szent Jakab templomban, Velencében pedig a Basilica di San Giusto in Trieste és a Chiesa di Scalzi templomban lépnek fel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását