2024. április 25. - Márk

Körhintabaleset - megfelelő a jogszabályi háttér

Megfelelőnek tartja a vidámparki eszközök és játékok műszaki ellenőrzésére vonatkozó jogszabályokat a Szórakoztató és Vidám Park Vállalkozók Országos Egyesülete. Erről sajtótájékoztatón beszélt az egyesület elnöke kedden Budapesten.
2008. augusztus 5. kedd 11:51 - Hírextra

Greznár Attila szerint a jogszabályi háttér adott, a szabályozás jó, az ellenőrző szervezet felelőssége, hogy milyen vizsgálatot kezdeményez a játékokon. "Mi és a társszervek a törvény értelmében eldönthetjük hogy folyadékos, ultrahangos, roncsolásmentes vagy roncsolásos vizsgálatot kezdeményezünk egy eszköznél" - mutatott rá az elnök, majd hozzátette: nem igaz, hogy a törvény hiányossága akadályozza meg a teljes körű ellenőrzést.

Greznár Attila elmondta: az általa vezetett szervezeten kívül még egy cég, az ÉMI-TÜV SÜD Kft. végezheti a mutatványos eszközök műszaki ellenőrzését Magyarországon.

Madaras Gábor, az ÉMI-TÜV SÜD Kft. vezetője nemrégiben a töki körhintabaleset kapcsán azt nyilatkozta az MTI-nek: a jelenlegi jogszabályok nem teszik lehetővé, hogy úgy vizsgálják az eszközöket, hogy az megfeleljen a szakmai meggyőződésüknek, ezért az illetékes minisztériumhoz fordultak. Bajnai Gordon gazdasági miniszter az érintett rendelkezések alapos szakmai felülvizsgálatát kezdeményezte ezután.

A töki falunapon történt balesetben egy körhinta két tartóeleme menet közben eltörött, a rajta lévő kabinok szétrepültek. A balesetben főként gyerekek sérültek meg. A mentők 17 embert szállítottak kórházba. Négyen súlyosan megsérültek, egyikük életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az elsődleges vizsgálatok szerint a balesetet az okozta, hogy a hegesztés nem volt megfelelő.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását