2024. április 25. - Márk

Ugyanaz a körhinta volt

Ugyanaz a körhinta okozott balesetet az 1999-es Sziget fesztiválon, mint amelyik vasárnap felborult a töki falunapon, s 17 embernek okozott sérülést - mondta Farkas Norbert, a Budaörsi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője kedden az MTI-nek.
2008. július 22. kedd 10:09 - Hírextra
Az osztályvezető elmondta: az üzemeltető kihallgatása során kiderült a körhinta nem először okozott balesetet. Az 1999-es Sziget fesztiválon ugyanennek a körhintának szakadt le két gondolája. A balesetben akkor egy történelemtanár is meghalt.

A tragédia után a játékot teljesen átalakították, így üzemelt tovább - tette hozzá Farkas Norbert.
Az igazságügyi szakértő keddre ígérte az előzetes véleményt, ami alapján a rendőrség eldönti, hogy közigazgatási eljárás marad-e az ügy, vagy nyomozás szükséges, hogy megállapítsák, ki a felelőse a tragédiának - hangsúlyozta az osztályvezető.

A Blikk keddi számában a körhinta üzemeltetője azt nyilatkozta, hogy szerinte semmiféle összefüggés nincs az 1999-es és a hétvégi eset között, "hisz az akkori baleset egy teljesen más berendezésen történt. Csak annyi igaz, hogy abban az esetben is én voltam az üzemben tartó."

A baleset a töki falunapon történt vasárnap este. A körhinta két tartóeleme menet közben eltörött, a rajta lévő kabinok szétrepültek. A balesetben főként gyerekek sérültek meg. A mentők 17 embert szállítottak kórházba. Négyen súlyosan megsérültek, egy közülük életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Hasonló baleset öt évvel ezelőtt történt, amikor a Csongrád megyei Szegváron felborult egy körhinta. A balesetben akkor hét gyermek sérült meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását