2024. április 26. - Ervin

Körhintabaleset

Rendben voltak a papírjai annak a körhintának, amelynek eltört két tartóeleme vasárnap este a Pest megyei Tökön - mondta Bényi Mónika, a Pest megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-nek. A balesetben 17-en sérültek meg, négyen súlyosan.
2008. július 21. hétfő 07:30 - Hírextra
A rendőrség vasárnap éjjel a tulajdonost és a körhinta kezelőjét is kihallgatta. A papírok rendben voltak, érvényes műszaki engedéllyel rendelkezett a körhinta - mondta Bényi Mónika hétfőn reggel az MTI-nek.

A kihallgatáson a tulajdonos azt mondta: nem tudják, hogy mi okozhatta a balesetet, a körhintát rendszeresen ellenőriztették a megfelelő hatóságokkal - tette hozzá.

A budaörsi rendőrkapitányság egyelőre közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a történteket. Büntetőeljárássá akkor minősítenék az ügyet, ha kiderülne, hogy személyi felelőse is van a balesetnek - mondta a sajtóügyeletes.

A rendőrség műszaki szakértője hétfőn reggel kezdi meg a munkáját és akár már a nap folyamán nyilatkozhat is arról, hogy mindent rendben talált-e - fűzte hozzá.

A baleset a falunapon történt vasárnap este. A körhinta két tartóeleme menet közben eltörött, a rajta lévő kabinok szétrepültek.

 A balesetben főként gyerekek sérültek meg. A mentők 17 embert szállítottak kórházba. Négyen súlyosan megsérültek, egy közülük életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Hasonló baleset öt évvel ezelőtt történt, amikor a Csongrád megyei Szegváron felborult egy körhinta. A balesetben akkor hét gyermek sérült meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását