2024. április 26. - Ervin

Hamis vád gyanúja miatt mégis Budapestre kerül a Hír TV-vel kapcsolatos drogügy

A hamis vád bűntettének gyanúja miatt a Budapesti Nyomozó Ügyészség az illetékes a Hír TV-vel kapcsolatos állítólagos drogügyben - közölte hétfőn az MTI-vel Simon Ernő, Hajdú-Bihar megye főügyésze.
2008. augusztus 4. hétfő 16:55 - Hírextra

A megyei főügyész elmondta, hogy az ügyben május 22-én a BRFK-n indult eljárás kábítószerrel visszaélés bűntettének előkészületei miatt, majd július 11-én a II. és III. kerületi ügyészség áttette az ügyet az elkövetés helyszínére, Debrecenbe.


Az első megbeszélésre a megbízó és a megbízott között ugyanis Debrecenben került sor - magyarázta az illetékességet a főügyész.
Simon Endre elmondta: a Debreceni Városi Ügyészség vizsgálata azt derítette ki, hogy nem kábítószerrel visszaélés előkészülete történt, hanem hamis vád bűntettéről van szó, mivel "a hírtévések ellen koholt bizonyítékokat hoztak a hatóság tudomására".
Ilyen esetben nyomozásra csak az ügyészség jogosult - tette hozzá.


Hangsúlyozta: mivel ez Budapesten történt - ott tették a készítményt a tévések kocsijába - a Debreceni Városi Ügyészség továbbítja a dokumentumokat az ügyben illetékes Budapesti Nyomozó Ügyészséghez.


Simon Ernő az MTI érdeklődésére közölte: hozzájuk az ügyben csak egy feljelentés, a Hír TV feljelentése érkezett.
A debreceni rendőrkapitányság szóvivője hétfőn azt közölte az MTI-vel, hogy Debrecenben vizsgálják a Hír TV-vel kapcsolatos drogügyet. Ezt erősítette meg Bencze József országos rendőrfőkapitány is.


Juhászné Kiss Katalin, a debreceni rendőrkapitányság szóvivője úgy nyilatkozott, hogy az ügy dokumentuma a múlt hét végén érkeztek meg a helyi rendőrségre, és az ügyészséggel együtt megkezdték tanulmányozásukat.


Bencze József országos rendőrfőkapitány azt mondta el hétfőn az MTI-nek, hogy az ügyben két feljelentést vizsgál a rendőrség, az eset körülményeit a Debreceni Rendőrkapitányságnak kell tisztáznia. Bencze József közölte, hogy az első feljelentést korábban elutasították, mert nem volt benne elegendő információ, és ugyanígy döntött róla a nyomozó ügyészség is. Majd ez a feljelentés kiegészítve ismét a rendőrségre érkezett, ebben már részletesen szerepelt, hogy két újságíróval szemben próbálnak kábítószerrel kapcsolatos lejárató akciót szervezni.


Az országos rendőrfőkapitány közlése szerint az előbbieknél később, a hétfői akció előtt kaptak egy bejelentést, amely arról szólt, hogy a két Hír TV-s riporter és egy drogdíler között kábítószeres üzleti kapcsolat van.


A Hír TV pénteken arról számolt be, hogy kábítószert akartak rejteni két riporterük autójába. Állításuk szerint erről az akcióról beszélgetett Helmeczy László ügyvéd, az MLSZ alelnöke egy büntetett előéletű férfival, akit Veres János pénzügyminiszter kampányfőnöke, Tóth Viktor ajánlott az ügyvéd figyelmébe.


Az ügy nyilvánosságra kerülése után Veres János közleményt adott ki, ebben azt hangsúlyozta, hogy a történtekkel kapcsolatban a Hír TV-ben előadott minden állítás "bizonyíthatóan kimeríti a hamis vád és a hatóság félrevezetésének kategóriáját"

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását