2024. április 29. - Péter

A Fazekas a legjobb

A fővárosi Fazekas Mihály Gimnáziumból kerültek be a legnagyobb arányban, 94 százalékban a diákok a felsőoktatási intézményekbe 2003 és 2007. között - derül ki a Köznevelés című magazinban közzétett összegzésből.
2008. február 15. péntek 08:17 - Hírextra
Az újság azokat az iskolákat vette sorra, amelyeknek legalább négy évre vonatkozóan voltak felvételi adatai. A listában a 930 középfokú oktatási intézmény - 363 gimnázium, 402 szakközépiskola, és 165 vegyes profilú iskola - legjobb tíz százalékát tették közzé.

A gimnáziumok közül második helyen 91,3 százalékkal a zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium végzett, amelyet a győri Révai Miklós Gimnázium követ 90,3 százalékkal.

A szakközépiskolák közül a fővárosi Puskás Tivadar Technikum szerepelt az említett időszakban a legjobban, a diákok 80, 8 százaléka jutott be felsőoktatási intézményekbe, míg a győri Jedlik Ányos Középiskola diákjainak eredményessége 73,6 százalékos volt.

A vegyes profilú intézményeket nézve a szolnoki Tiszaparti Gimnázium és Szakközépiskola tanulóinak 81,2 százaléka jutott be egyetemre vagy főiskolára, míg a budaörsi Illyés Gyula Középiskola diákjainak 78,2 százaléka volt eredményes e tekintetben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását