2024. április 19. - Emma

Vége a takarításnak

Levonult a Felső-tiszai árhullám, a hétvégi takarítás, fertőtlenítés után hétfőtől visszatérhetnek a vendégek azokba a faházakba, amelyek a folyó árterületén fekszenek.
2008. augusztus 2. szombat 17:53 - Hírextra

"A különféle üzletek, vendéglátóhelyek dolgozói szombat délben kapták meg az engedélyt, hogy hozzákezdjenek a terület tisztításához, takarításához. A faházak tulajdonosai ugyancsak beléphetnek az eddig zárt területre" - tájékoztatta az MTI-t Jüttner Csaba, Vásárosnamény polgármestere.

Tájékoztatása szerint az esők hatására bekövetkezett árhullámnál az idei nyári legmagasabb vízállást mérték. Emiatt rövid időre harmadfokú készültséget is el kellett rendelni, ki kellett üríteni a gáton belül fekvő faházakat.

A Vásárosnamény-gergelyiugornyai Tisza-parton mintegy 500 faház található, javarészt olyan magánszemélyek üdülői, akik a víz szerelmesei. Több éves tapasztalat, hogy a folyó évente két-három alkalommal kilép medréből az áradások következtében. Ezért a faházak többsége másfél-két méteres betontuskókon fekszik, az ottani berendezés nem sérül.

"Az áradás után 15-20 centiméteres iszapot, rengeteg hordalékot hagyott maga után a folyó, melynek eltakarítása után lehet visszaköltözni. Ehhez az önkormányzat csatasorba állította a közhasznú munkásokat" - mondta a polgármester.

Szombaton délben már visszakapcsolták a területet az áramszolgáltatásba és helyreállt a vízszolgáltatás is. A vizet azonban egyelőre fogyasztásra vagy fürdésre nem lehet használni.
Az ivóvíz-hálózat újabb ellenőrzése után, valószínűleg hétfőtől költözhetnek vissza az üdülőterületre, s nyitják meg újra a parti kempinget is - mondta Jüttner Csaba.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását