2024. április 18. - Andrea, Ilma

Öt órára nőtt a várakozás

Öt órát kell várakozni a Röszke Autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán, míg a belépő oldalon 3,5 órás várakozás alakult ki szombaton kora délutánra - tette közzé a Csongrád megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség hivatalos honlapján szombaton.
2008. augusztus 2. szombat 18:30 - Hírextra

A közlemény szerint a kilépő oldalon 7 kilométeres kocsisor torlódott fel az M5-ös autópályán.
Várhatóan ez az utolsó olyan hétvége, amikor Röszkénél mindkét irányban jelentősen megnövekszik a forgalom a haza, illetve visszatérő török és szerb vendégmunkások miatt. A jövő héttől a kilépő oldalon jelentős várakozásra nem számítanak, viszont a belépő oldalon a hétvégi torlódás szeptember elejéig megmarad.

A Röszke Autópálya-határátkelőhely schengeni külső határ, ezért az ellenőrzések elvégzése szükséges, annak ideje "a nyílt kapuk az utazóknak, zárt kapuk a bűnözőknek" elve alapján nem csökkenthető. Az átkelőhely mindkét irányban teljes kapacitással működik: az öt-öt kilépő és belépő oldali sáv mellett a diplomata és a busz sávon is engedik a személyforgalmat a határrendészek.
Az utazóknak azt javasolják, hogy vegyék igénybe a tompai vagy a tiszaszigeti határátkelőhelyet. Utóbbi magyar és szerb állampolgárok számára tart nyitva naponta 8 és 18 óra között - áll a Csongrád megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását