2022. július 4. - Ulrik

Jelentős várakozás a röszkei határátkelőhelyen

Mindkét irányban jelentős várakozás alakult ki a röszkei határátkelőhelyen, a kilépő oldalon három, a belépőn három és félórás a sor - tájékoztatta szombat délelőtt a rendőrség az MTI-t.
2008. augusztus 2. szombat 14:08 - Hírextra

Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, várhatóan ez az utolsó olyan hétvége, amikor Röszkénél mindkét irányban jelentősen megnövekszik a forgalom a hazainduló, illetve a szabadságukról visszatérő török és szerb vendégmunkások miatt. A jövő héttől a kilépő oldalon nem számítnak jelentős várakozásra, a belépő oldalon a hétvégi torlódás azonban szeptember elejéig megmarad - tette hozzá.

A Röszke Autópálya-határátkelőhely schengeni külső határ, ezért az ellenőrzések elvégzése szükséges, annak ideje "a nyílt kapuk az utazóknak, zárt kapuk a bűnözőknek" elve alapján nem csökkenthető - hangsúlyozta a szóvivő.

A hatóságok az utazóknak javasolják, hogy vegyék igénybe a tompai vagy a tiszaszigeti határátkelőhelyet, az utóbbi csak a magyar és szerb állampolgárok számára tart nyitva 8 és 18 óra között.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását