2024. április 26. - Ervin

APEH-ellenőrzés a Hungaroring környéki településeken

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) szerda óta 86 ellenőrzést végzett a Hungaroring környéki településeken, az ellenőrök 23 esetben találtak valamilyen mulasztást - mondta Badics Rita, az adóhivatal sajtóosztályának vezetője szombaton az MTI-ne
2008. augusztus 2. szombat 21:30 - Hírextra

Az APEH revizorai szállásadókat ellenőriztek, vizsgálták a nyugta-, számlaadást, az áruk eredetét, valamint a foglalkoztatást.

A hét végén a Mogyoród melletti pályán rendezik meg a Forma-1-es Magyar Nagydíjat.
A szállásadóknál 22 ellenőrzés közül 15 esetben semmilyen szabálytalanságot nem találtak, 7 esetben azonban mulasztásokra bukkantak. Ezeknél a tevékenység be nem jelentése, a nyilvántartási kötelezettség elmulasztása miatt várható, hogy a hivatal bírságot szab ki. Badics Rita szavai szerint ez összesen mintegy 1 millió forint lehet.

A nyugta- és számlaadás vizsgálata során a 37 ellenőrzésből 34 esetben mindent rendben találtak az APEH ellenőrei, 3 esetben viszont egyáltalán nem kaptak semmilyen nyugtát vagy számlát. Itt várhatóan bírságot szab majd ki az adóhivatal.

Az áruk eredetének vizsgálata során 9 esetben mindent rendben találtak a revizorok, 3 esetben nem tudták a helyszínen igazolni az eredetet. Ezeknek a kereskedőknek később még van lehetőségük pótolni ezt.

A vendéglátóipari egységben dolgozó munkavállalók ellenőrzése során 7 esetben minden szabályszerű volt, 8 esetben pótolható mulasztásokat találtak, 2 esetben azonban bírság kiszabása várható. Ezeknél ugyanis nem vezették az alkalmi munkavállalói könyveket, itt a kiszabható bírság elérheti az 1 millió forintot. Badics Rita megjegyezte, hogy első esetben ez csupán 30 százalék körüli szokott lenni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását