2024. április 25. - Márk

Segélyezési konferencia Szegeden

Magyarország elsősorban a környező országok segélyezésére koncentrál - mondta csütörtökön a Fejlesztés és segélyezés az Európai Unióban és Magyarországon címmel a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE) rendezett konferencián Tomaj Dénes a Külügyminisztérium főo
2008. április 10. csütörtök 17:16 - Hírextra
A segélyezés kötelezettsége az Európai Unióba való belépéssel központi kérdéssé vált Magyarországon is - mondta el a konferencia előtt az MTI-nek a szervező SZTE Európa-tanulmányok Központja vezetője, Trócsányi László. Hozzátette: Magyarország költségvetésébe is beépítették a segélyezési programokban való részvételt, ami 2008-ra húszmilliárd forint.

Az egyik legnagyobb segélyezéssel foglakozó civil szerveződés a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet. Lehel László, a szervezet vezetője az MTI-nek elmondta: már tizenhét éve végznek humanitárius és fejlesztési munkát. Forrásaik nagy részét az uniós pályázati pénzek biztosítják, de jelentős az adományokból összegyűlt és a magyar kormánytól kapott összeg is. Összesen évente egymilliárd forintból gazdálkodnak; ezt fele-fele arányban fordítják hazai és külföldi segélyezésre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását