2024. május 20. - Bernát, Felícia

Lakás a hajléktalanoknak

A héten újabb hajléktalan családot költöztetnek a Heves megyei Erkre. A településen eddig két többgyermekes család kapott házat. Cserébe a fedél nélkülieknek vállalniuk kellett, hogy elmennek dolgozni, valamint, hogy rendben tartják a házat és annak körny
2007. szeptember 24. hétfő 21:43 - Hírextra
Eddig két hajléktalan család kapott házat a településen, mindkettő többgyermekes. Meleghegyi Béla, Erk polgármestere a Független Hírügynökségnek azt mondta, alapvető céljuk az volt, hogy a lakosság létszámát növeljék. Mivel a településen jelenleg 930-an élnek, veszélybe került az általános iskola, és a posta működtetése is. Mindkét intézményt a hajléktalan családok beköltöztetésével szeretné megmenteni a község. Azokon a településeken ugyanis bezárják a postát, ahol a lakosság lélekszáma nem éri el az ezret.

Heves megyében már van egy befogadófalu. Tarnabodon 2004-ben indult a program a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, az akkori szociális és családügyi minisztérium, valamint a falu összefogásával. Ennek keretében fővárosi hajléktalan családok telepedhettek le Tarnabodon. Ott a tíz családi házban a három év alatt több mint egy tucat család fordult meg hosszabb-rövidebb időre. Véglegesen csak egy család telepedett le.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását