2024. április 29. - Péter

Síppal, dobbal

Esőbot- és csörgőkészítés, filmvetítés, tárlatvezetés és közös zenélések várja a látogatókat vasárnap a Síppal, dobbal, didzseridúval című tárlat utolsó napján a Néprajzi Múzeumban - közölte az intézmény az MTI-vel.
2008. augusztus 1. péntek 18:41 - Hírextra
A kiállítás záróeseményeként a szervezők közös zenélésre invitálják a vállalkozó kedvűeket; a program kuriózuma, hogy egyes zenekarokhoz az itt készített hangszerekkel lehet csatlakozni, így didzseridu-, esőbot- és csörgőkészítés után az érdeklődők "élesben" is megszólaltathatják munkájuk gyümölcsét.

A muzsikálást és zenehallgatást még élvezetesebbé teszi az a tény, hogy a kiállítás termeiben minden órában más-más típusú zene hallható.

A vasárnap délutáni programot színesíti Lovász Irén Gyógyító hangok című koncertfilmje valamint 14 és 16 órakor tárlatvezetés a Síppal, dobbal, didzseridúval című kiállításon. A tárlat fémhordó-installációira licitálni is lehet, a kiállításhoz készült kiadványok, CD-romok pedig ezen a napon kedvezményes vásárolhatók meg.

A Néprajzi Múzeumban 2006. március 17-én, a Tavaszi Fesztivál rendezvényeként nyílt meg a Síppal, dobbal, didzseridúval című kiállítás, amely a világ népeinek hangszereiből adott nagyszabású válogatást. A hangszerkiállítás célja az volt, hogy a látogatók megismerhessék a világ változatos hangszerkultúráját, képet kaphassanak a hangszerek hasonlóságairól, különbözőségeiről, és megismerhessék a hangszerek felosztásának rendszereit.

A kiállítás új változata idén január 26-án nyílt meg a nagyközönség előtt Síppal, dobbal, didzseridúval 2. címmel. A bemutatóhoz számos zenei program kapcsolódott, megidézve különböző kultúrák zenei életét, egyebek mellett az indiai klasszikus zene 3000 évét, Szenegál, Guinea, Mali tradicionális zenei világát, az ausztrál őslakosok muzsikáját, Észak-Afrika és a Közel-Kelet zenei kultúráját és hangszereit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását