2024. május 7. - Gizella

Tizenkétezer játékos

Tizenkétezer regisztrált játékossal és 3 millió oldalletöltéssel zárult a Reneszánsz Programiroda internetes kalandjátéka - tájékoztatta a Reneszánsz Programiroda az MTI-t pénteken.
2008. augusztus 1. péntek 18:37 - Hírextra
A www.leona.hu internetes oldalon található oktatási célú vetélkedő a reneszánsz világába vitte vissza a vállalkozó kedvű játékosokat.

A kalandjáték fiktív története szerint Leona Miller, egy svájci származású milliomos mostohalánya hóbortos nevelőapja végrendelete szerint csak akkor juthat hozzá a mesés örökséghez, ha megtalálja azt a tíz metszetet, amelyet a szintén fiktív öregúr elrejtett valahol.

A szálak Magyarországra vezettek, ahol Leona Miller az interneten kérte a kutatók segítségét a metszetek megtalálásában.

A fődíjat, egy egymillió forint értékű olaszországi körutazást a "bpedro" néven bejelentkező szegedi fiatalember nyerte meg, aki elsőként jelentkezett a 10 metszettel a szervezőknél.

A metszetek nyomára csak azok a kutatók bukkanhattak, akik meglátogatták a Reneszánsz év tizenkét programhelyszínét. A közlemény szerint azonban egészen a játék lezárultáig titokban tartották, hogy a kutatás mögött a Reneszánsz Programiroda áll.

A fiktív történet forgatókönyve Beregi Tamás író alkotása, a történet hitelességét pedig egy ötfős történészcsoport hitelesítette, amelynek vezetője Horváth Iván irodalomtörténész, az ELTE Régi Magyar Irodalomtörténeti Tanszékének vezetője és Várkonyi Gábor, a Reneszánsz Programiroda tudományos vezetője.

A kalandjátékhoz hasonlóan a reneszánsz korát feltérképező játék indult nemrég a Petőfi Irodalmi Múzeum szervezésében a www.reneszansziwiw.hu oldalon. Az oldal küldetése, hogy a manapság egyre népszerűbb kapcsolatépítő portálok mintájára megmutassa, ki kit ismert a reneszánsz korában. Az oldalt májusi indulása óta mintegy 63 ezren látogatták meg - idézte fel a programiroda közleménye.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását