2024. május 4. - Mónika, Flórián

Második Hangfoglalás

6400 négyzetméteren, 74 hangszerkiállítóval, több mint 100 koncerttel, valamint hangszer-demonstrációval várják a Hangfoglalás közönségét október 5-és 7-e között a a SYMA Sport- és Rendezvényközpontban Budapesten.
2007. szeptember 25. kedd 11:22 - Hírextra
A hangszerkiállítást és zenei szemlét másodjára rendezik meg, minden programja ingyenesen látogatható - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a rendezvény sajtófőnöke.

Nagy Szabolcs elmondta: a Hangfoglalás 3 napján több tízezer hangszert, köztük jónéhány különlegességet nézhetnek meg és próbálhatnak ki a látogatók. A kiállításon helyet kap például a beszélő dob Nyugat-Afrikából, amelynek gyíkbőrből van az ütőfelülete, a Didgeridoo (az ausztrál őslakosok tradicionális hangszere, melynek a termeszek rágják ki a belsejét) vagy az orrfuvola. A tradicionális hangszerek közül kiállítanak egy 193 centiméter hosszú speciális csembalót is.

A Hangfoglalás ideje alatt számos koncerten demonstrálják a muzsikusok, hogy mit is tudnak a hagyományos és különleges hangszerek. Fellép többek között Hrutka Róbert & Jamie Winchester, a Sugarloaf, Zagar & DJ Bootsie, Szekeres Tamás és a cemid.net band, az AD Stúdió, Mester Tamás, a Fresh Fabrik, Papp Szabi (Supernem), Ferenczi György, Nagy Ádám (Roy és Ádám).

A gyerekeket hangszerbütykölde várja október 5-és 7-e között a Syma Központban. A fogyatékkal élőkre is gondoltak a szervezők, a vakoknak és gyengénlátóknak lesz hangszersimogató, valamint zeneterápiás foglalkozásokat tartanak hangszerkészítő mesterek, óvoda-és gyógypedagógusok. Esténként a West-Balkán, a Gödör Klub, a Kultea és az Almássy Téri Szabadidőközpont közép-kelet-európai zenekarok koncertjeinek ad helyet.

Tavaly hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a Hangfoglalást. Akkor összesen 23 hangszerkiállító cég mutatta meg termékeit. Ez a szám több mint háromszorosára nőtt ebben az évben - mondta a Hangfoglalás sajtófőnöke.

További információ a rendezvényről a www.hangfoglalas.hu oldalon olvasható.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását