2024. május 6. - Ivett, Frida

Megújul a zenepalota

Megkezdődnek a Miskolci Egyetem kezelésében álló belvárosi Zenepalota kivitelezési munkái, az ideiglenes műemléki védettségű épület felújításának beruházási értéke meghaladja a bruttó 1 milliárd forintot - tájékoztatta Mang Béla, a felsőoktatási intézmény
2008. augusztus 1. péntek 07:20 - Hírextra

Mint mondta, az 1926-27 között épült Zenepalotában működik a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola mellett az egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézete, amely a felújítás befejezéséig, - 2009 őszéig - az Egyetemvárosba költözik.
Hozzátette: az épület részben állami támogatásból, több mint egymilliárd forintos beruházással újul meg.


A Miskolci Egyetem kezelésében lévő, ideiglenes műemléki védettséget élvező épület PPP (Public Private Partnership) alapú rekonstrukciója során a tantermek és az irodák mellett megújul a Bartók-terem is, így a kiegészítő terekkel, valamint az új épületszárnnyal együtt jelentős művészeti centrummá válhat a belváros jellegzetes "palotája". Méltó otthona lehet majd különféle koncertek, kiállítások és a társadalmi, művészeti élet egyéb rendezvényei számára - ismertette a rektor-helyettes.


Arról is beszámolt, hogy a Zenepalota a munkák során megtartja majd 1927-es stílusát, ugyanakkor korszerű külső és belső megoldások jellemzik majd.


A felújítás ideje alatt az egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézete az Egyetemváros épületeiben folytathatja az oktatást, ám a tervek szerint a 2009/2010-es tanévet már a megújult Zenepalotában kezdhetik a zeneművészeti intézet oktatói és hallgatói.


A Miskolci Egyetem vezetése ugyanakkor azt is tervezi, hogy a Regionális Fejlesztési Tanács pályázatain elindulva újabb forrásokat nyerhet az épület értékeinek további gazdagítására - közölte Mang Béla.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását