2024. április 28. - Valéria

A világ legöregebb vicce

A világ legöregebb feljegyzett vicce majd négyezer év távolából azt bizonyítja, hogy a "vécéhumor" már eleinktől sem állt messze.
2008. augusztus 1. péntek 01:20 - Hírextra
A Kr. e. 1900-ból eredeztetett sumér tréfa szerint: "Mi az, ami időtlen idők óta nem történt meg? Fiatal nő nem szellentett a férje ölébe."

Ez a vicc vezeti a tízes toplistát, amelyet a világ legősibb tréfáiból állított össze és publikált csütörtökön a Wolverhampton Egyetem.

A második helyen egy fáraós élc áll Kr. e. 1600-ból: "Hogy lehet feldobni egy unatkozó fáraót? Egy hajórakomány halászhálóba öltözött meztelen lányt indítasz útnak a Níluson, és arra biztatod a fáraót, hogy fogjon halat."

A legszakállasabb brit vicc a tizedik századból való, és az angolszász humor trágárságát leplezi le: "Mi csügg egy férfin, amit bele akar dugni a lukba, ahol gyakran megfordult már? Hát a kulcs."

"A tréfáknak sok változatuk született az idők során, kérdés-felelet formában vagy szellemes szólásként esetleg találós kérdésként. De mindben közös, hogy kifigurázzák a tabukat és némiképp lázadók" - összegezte tapasztalatait az egyetem egyik tanára, és megerősítette: a kutatás során bebizonyosodott, hogy a mai viccek ősei a legrégibb korokból származnak.

A tanulmányt a brit Dave tévécsatorna rendelte meg az egyetemtől, amelynek honlapján (www.dave-tv.co.uk) el is lehet olvasni a tíz legöregebb viccet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását