2024. május 13. - Szervác, Imola

Áprilisi tréfák a nemzetközi sajtóban

A brit és az olasz sajtó és hírközlés bőségesen szolgált április 1-jei ötletekkel. Politikusokkal, futballsztárokkal, színészekkel és a bulvár vezéralakjaival viccelődött a média Európa-szerte.
2008. április 2. szerda 06:51 - Hírextra
A londoni The Guardian keddi számában hosszabb cikk számolt be arról, hogy Gordon Brown brit kormányfő Nicolas Sarkozy múlt heti hivatalos nagy-britanniai látogatása során felajánlotta Carla Bruninak, a francia államfő hitvesének, hogy három hónapra költözzön át a brit fővárosba és ezalatt adjon stílustanfolyamot a brit nőknek. A javaslat értelmében Bruni-Sarkozy asszony a Eurostar nagysebességű vonattal minden hivatalos kötelezettségére visszautazna Párizsba, elvégre a sűrűn közlekedő szerelvény mintegy két óra alatt teszi meg az utat a két főváros között. Bruni asszony először a brit kultúra két sötét foltját veszi majd górcső alá, nevezetesen az öltözködést és a brit konyhát - írta a lap. A cikk beszámolt arról is, hogy Gordon Brown ezt a megállapodást szerdán fogja bejelenteni a londoni francia intézetben, ahol ki fogja fejteni, hogy számára "olyan Nagy-Britannia a cél, ahol a jó ízlésre és a kifinomultságra mindenki jogot formálhat, és mindez nem csupán egy szűk elit kiváltsága lesz, legyen szó a divatról, az ételről, az italról vagy a kultúra területéről" - "idézett" már előre a szerdai Gordon Brown-beszéd szövegéből a The Guardian. A cikk hitelét csak az Április Bolondja aláírás ásta alá némileg.
A The Sun a francia elnöki pár másik tagját helyezte középpontba április 1. alkalmából, bejelentve, hogy a francia államfő forradalmi kúrában részesül, amelynek nyomán egy év leforgása alatt 12 centit is nőhet és magasságban utolérheti párját, aki egyike volt a topmodelleknek a divat világában. A tudósítás szerint a francia elnök nyújtóágyban tölti majd éjszakáit, s közben kalciuminjekciókat kap. A kúrára Genfben, az Április Bolondja szanatóriumban kerül sor.
A lap célkeresztjébe helyezte Fabio Capellót, a brit labdarúgó-válogatott olasz szövetségi kapitányát is, akit a brit labdarúgó-szövetség közbenjárására felmentettek az alól a kötelezettség alól, hogy angolul tanuljon. A lap szerint Capello, aki egy időben már ígéretet tett arra, hogy elsajátítja Shakespeare nyelvét, meggondolta magát és úgy döntött: brit játékosainak kell majd elsajátítani - az olaszt.
Nem hírességek, hanem pingvinek jelentek meg a Daily Telegraph hasábjain, pontosabban internetes kiadásában: az A fejlődés csodái című hír arról számolt be, hogy fotósok egy csoportja repülő pingvinek kolóniájára bukkant a King George-szigeten, a Falkland-szigetektől vagy ezer kilométerre délre. Mi több, az álhír szerint a fotósok csoportját Terry Jones, a Monty Python-sorozat egykori sztárja vezette...
Az olaszországi Veronában, ahol Shakespeare Rómeó és Júlia című darabja játszódik, Júlia házának híres (bár történelmileg korántsem hiteles) erkélyén tábla tűnt fel kedden ezzel a felírással: ELADÓ. A turisták nagyon örültek és szorgalmasan fényképezték az e helyen ritka szöveget. Kevésbé örültek a La Spezia repülőtérre egy tévéadás nyomán siető utazók: a helyi adó előző este azt jelentette ugyanis, hogy a Gamma Airlines nevű "kis cég" ingyenes római járattal avatja fel új útvonalát kedden. Azok, akik bedőltek az áprilisi tréfának, korántsem voltak jó hangulatban, amikor a megadott kora reggeli időpontban a bezárt reptérre értek.
(MTI-Panoráma)



kbd \ ifgg

MTI 2008. április 1., kedd 18:59

Információ

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását